Arina Rodionova

Jucătorii canadieni clasaţi

  •  între locurile 100 şi 750 ATP / WTA la simplu
  • între locurile 25-100 ATP / WTA la dublu
  • juniorii clasaţi în top 100 al clasamentului combinat ITF al categoriei lor de vârstă
  • practicanţii tenisului în scaun cu rotile clasaţi în top 50 al ierarhiei acestei categorii

vor fi ajutaţi de către National Bank, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Tennis Canada, federaţia canadiană.

23 de jucători se încadrează în aceste criterii, iar ei vor primi din partea celei de-a 6-a bănci comerciale canadiene granturi cu valori cuprinse între 10.000 şi 20.000 de dolari canadieni, în funcţie de locul ocupat în clasament.

National Bank este principalul sponsor al turneelor ATP Masters 1000 / WTA Premier 5 Rogers Cup / Coupe Rogers, care se dispută alternativ la Toronto şi Montréal.

*

Altfel, o altă jucătoare a intervenit în polemica legată de solidaritatea dintre jucătorii mai bine clasaţi cu colegii lor, propunere lansată de Novak Djokovic.

După ce zilele trecute jucătoarea algeriană Inès Ibbou i-a adresat lui Dominic Thiem o emoţionantă scrisoare deschisă, astăzi Arina Rodionova se alătură taberei austriacului, din care mai făceau parte Matteo Berrettini şi Guido Pella.

Arina Rodionova (30 de ani, 152 WTA la simplu, clasament maxim: 116 / 2017; 69 WTA la dublu, clasament maxim: 41 / 2015, 1.420.898 USD câştigaţi în carieră din premii financiare la simplu şi dublu) este născută la Tambov, Rusia şi reprezintă Australia din 2014 [sora ei, Anastasia (38 de ani) a devenit australiancă în 2009].

Într-o postare pe Twitter ea scrie:

Ştiu că opinia mea nu este populară, dar cred că lumea ar trebui să-l lase în pace pe Dominic Thiem. Nu contează câţi bani a câştigat în carieră (toată lumea îi numără banii), sunt banii lui şi îi cheltuieşte cum vrea. Nu este vina lui că jucătorii mai slab clasaţi nu câştigă “îndeajuns”. Este greşeala ITF şi ei trebuie s-o repare, iar în opinia mea, el nu poate fi urât pentru că este bun la tenis şi nu vrea să-şi împartă banii cu noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.