Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidelor primei runde

Partidele primei runde ale evenimentului “Adria Tour” – etapa de la Belgrad – s-au încheiat. Organizarea a fost şi astăzi la înălţime, la fel şi atmosfera din tribunele ticsite.

În grupa “Dominic Thiem”

Grigor Dimitrov (19 ATP) – Dusan Lajovic (23) 4-3(2), 3-4(5), 4-1

Partida a durat 1h22′.
Lajovic a reuşit singurul break al setului în jocul 2 şi la 3-2 a ratat o minge de set la punct decisiv (s-a jucat fără avantaje). Tie-break-ul a fost dominat de Grigor.
Bulgarul părea că îşi va adjudeca şi al doilea tie-break – la care se ajunsese după 4 breakuri, sârbul având mereu unul înainte – căci a condus cu 5-3. Dar cu 4 puncte consecutive, Dusan a egalat situaţia la seturi.
În cel decisiv, bulgarul s-a desprins de la 1-1.

Dominic Thiem (3) – Damir Dzumhur (107) 2-0, bosniacul retrăgându-se după 11′ din cauza unei accidentări la coapsă.

Damir a jucat toată săptămâna, el fiind singurul jucător prezent la eveniment care a trebuit să-şi câştige locul pe tablou. A câştigat un turneu de calificare, după 4 victorii: 0-6, 6-3, 6-2 cu Nikola Milojevic (145) în finală. Tabloul:

În grupa “Novak Djokovic”

Novak Djokovic (1) – Viktor Troicki (184) 4-1, 4-1

Partida a durat 1h37′.
Liderul ATP a evoluat sclipitor, variat, cu multe scurte şi a materializat acest joc şi pe tabelă, căci de la 2-1, 0-30 a câştigat 20 din următoarele 23 de puncte jucate, ajungând astfel la 2-0 în setul 2.
Depăşit de evenimente, Viktor i-a lăsat locul pentru câteva puncte micuţului Mihailo Topic (10 ani), protejatul lui Nole care a făcut faţa cu brio [videoclip].
Mihailo este un copil de mare perspectivă – a performat  până acum la categoria U12 – pe care Nole nu numai că îl sponsorizează de ani buni, dar îl şi ţine în preajma lui, de fiecare dată când are ocazia.
După acest intermezzo, Djokovic a mai pierdut doar un joc.

Alexander Zverev (7) – Filip Krajinovic (32) 0-4, 4-3(5), 4-3(2)

Partida a durat 1h28′.
Zverev a început foarte slab meciul, pierzând primele 6 jocuri. Principalul adversar a fost serviciul său – 6 duble greşeli în acest interval şi un procentaj foarte mic de puncte câştigate cu ambele servicii – stare de fapt care i-a dat aripi lui Krajinovic.
Dar de la 0-2 Sascha s-a redresat, a egalat şi a dus setul într-un tie-break pe care l-a câştigat, revenind de la 2-4.
Krajinovic a început decisivul cu un break, dar apoi serviciul lui a fost cel care a suferit, astfel că Zverev a preluat iniţiativa. Totuşi, la 3-2 nu a reuşit să fructifice o minge de meci, dar în tie-break a jucat în sfârşit îngrijit şi s-a desprins la 5-0 reuşind să-şi păstreze avantajul.

Tot astăzi se dispută partidele rundei a doua.

Etapa din Muntenegru a circuitului – a 3-a (27-28 iunie) – a fost anulată din motive organizatorice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.