Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croaţiei, a vizitat ieri “Adria Tour”, unde a fost întâmpinat de organizatorul turneului, Novak Djokovic, şi de legendarul jucător croat, Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii liderului ATP
Credit Foto: @
adriatourofficial, @hts_sluzbeni
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Etapa de la Zadar a “Adria Tour“ a continuat cu partidele rundei a doua, dar fără Grigor Dimitrov, care s-a retras din turneu [între timp, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus].

Locul lui a fost luat de croatul Nino Serdarusic (299 ATP, clasament maxim: 192 / 2018, 23 de ani). Nino a fost un junior de perspectivă – locul 21 în clasamentul combinat al juniorilor în 2014, semifinalist în proba de Dublu Băieţi la Wimbledon 2014 – şi care la seniori a câştigat 7 titluri ITF şi a jucat o finală ATP Challenger.

Ieri, Serdarusic şi-a onorat statutul de lucky loser şi l-a învins în Grupa A pe Pedja Krstin (Serbia, 246): 4-3(5), 4-3(1) în 46′, după o partidă lipsită de break-uri.

Tot în Grupa A, liderul ATP a obţinut a doua victorie, acum în faţa contracandidatului său la primul loc:

Novak Djokovic (1 ATP) – Borna Coric (33) 4-1, 4-3 (1) în 53′ şi după ce în setul 2, Nole a avut un break în urmă la 0-2, pe care l-a recuperat imediat.

În această grupă, Djokovic are două victorii şi este calificat în finală, Coric şi Serdarusic, câte una, Dimitrov şi Kristin, niciuna.

În Grupa B, Andrey Rublev (14) a obţinut a doua victorie (şi mai are nevoie de un singur set câştigat, pentru a se califica în finală): 4-2, 4-1 în 38′, cu autorul surprizei din sesiunea de zi, Danilo Petrovic (Serbia, 157 ATP), după ce jucătorul rus şi-a câştigat toate jocurile de serviciu, cărora le-a adăugat două break-uri în primul set şi unul în al doilea.

În cealaltă partidă a rundei a doua din Grupa B, Alexander Zverev (7) şi-a mai revenit – doar 8 duble greşeli – şi a câştigat: 4-3(1), 0-4, 4-3(1) în 1h24′ cu Marin Cilic (37), dar nu fără emoţii, căci după sincopa din setul 2, în decisiv a avut în două rânduri un break în urmă.

În această grupă, Rublev are două victorii, Petrovic şi Zverev, câte una, Cilic, niciuna.

Astăzi – duminică – în sesiunea de zi, cu începere de la ora 15.00, se vor disputa partidele rundei a 3-a:

De la ora 21.00, câştigătorii celor două grupe se vor întâlni în finală.

Ieri – în deschiderea programului – s-a disputat şi un meci feminin, tot sârbo-croat, la fel ca cel de dublu mixt:

Donna Vekic – Olga Danilovic 4-0, 3-4(7), 4-0, după ce jucătoarea croată a ratat în setul 2, două mingi de meci la 3-2 şi încă una în tie-break

Galerie videoclipuri (3)LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.