Vineri s-au disputat partidele rundei a doua din Grupele Teotihuacán – în proba de simplu – şi Tenochtitlán, în cea de dublu, la Turneul Final WTA, “Akron WTA Finals”.

Tocmai jucătoarea care se calificase ultima pentru Turneul Final, Anett Kontaveit, este prima care şi-a asigurat prezenţa în semifinale.

Conform scenariilor despre care vorbeam ieri şi ţinând cont de clasamentul după două runde

Credit: wtatennis.com

ea se va clasa pe unul din primele două locuri din grupă, după ce a obţinut aici a doua victorie în două seturi, una şi mai categorică decât prima: 

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography & @wta
Galerie videoclipuri, la sfârşitul articolului

Anett Kontaveit (8 WTA) [8] – Karolina Pliskova (4) [3] 6-4, 6-0

Partida a durat 57′.
Echilibrul s-a menţinut până la 4-4, cu toate jocurile câştigate la serviciu, dar în al treilea, Pliskova a ratat singurele ei trei mingi de break din meci.
Ultimele 8 jocuri ale partidei au fost câştigate de Kontaveit, niciunul neavând nevoie de prelungiri, jucătoarea din Estonia nemaipierzând decât 12 puncte (9 / 33 în setul al doilea).

Anett a câştigat astfel prima dată în faţa Karolinei – la a 4-a întâlnire – a obţinut a 12-a victorie consecutivă în circuit, primele 10 pentru titlurile de la WTA 500 Moscova şi WTA 250 Cluj-Napoca – şi a 28-a din ultimele 30 de partide jucate, începând cu US Open. De asemenea, ea are acum 16 seturi câştigate la rând şi 24 din ultimele 25 jucate – l-a pierdut pe primul al finalei de la Moscova – niciunul nefiind decis la tie-break şi doar două cu 7-5. 

Anett, după meci:

M-am bucurat cu adevărat să fiu pe teren, nu am făcut decât să mă simt bine. Cred că de aceea îmi şi merge atât de bine. Simt că mă pot bate cu oricine. Dar nu mă aştept niciodată la un meci uşor, sunt pregătită pentru unul dificil.

A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată:

Garbiñe Muguruza (5) [6] – Barbora Krejcikova (3) [2] 2-6, 6-3, 6-4

Partida a durat 2h10′.
Garbiñe a creat diferenţa în jocul 3 al decisivului, atunci când a convertit a 6-a minge de break, acestea fiind şi singurele din set, de ambele părţi.

Palmaresul direct este acum 2-2.

Garbiñe şi-a revenit la timp – dacă pierdea era eliminată – dar şi Barbora mai păstrează şanse, dacă pierdea în două seturi, era eliminată [vom reveni cu scenariile calificării, dar la egalitate între trei jucătoare, departajarea se face în funcţie de setaveraj / gameaveraj, doar la egalitatea între două jucătoare, de meciul direct, în primul rând].

Garbiñe, după meci:

Sunt foarte mulţumită de spiritul de luptă pe care l-am avut astăzi. Prima înfrângere a fost extrem de dură. Pe acesta l-am câştigat foarte greu. Sunt mândră de felul în care am gestionat momentele dificile.

Barbora, după meci:

Mi-a lipsit doar puţin, la sfârşit. Dar cred că am făcut o partidă cu adevărat bună. Sunt mulţumită că îmi îmbunătăţesc jocul în ficare zi. Şi asta este foarte bine pentru mine.

Shuko Aoyama (6 WTA la dublu) / Ena Shibahara (6) [2] – Nicole Melichar-Martinez (13) / Demi Schuurs (12) [4] 6-4, 7-6(5) în 1h41′

Ayoama / Shibahara sunt calificate în semifinale, ajutate şi de rezultatul celui de-al doilea meci de ieri.

Darija Jurak (10) / Andreja Klepac (25) [7] – Samantha Stosur (24) / Shuai Zhang (8) [5] 6-7(10), 7-6(4), [10-5] în 1h54′

Astăzi se dispută partidele rundei a doua din Grupele “Chichén Itzá” la simplu şi “El Tajin” la dublu, sesiunea urmând să înceapă la ora 22.00 [vom reveni cu amănunte]:

Ordinea de joc – 13.11 – WTA Finals 2021

Galerie videoclipuri (5)
Rezumatul zilei şi, separat, al celor 4 partide

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.