Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova au câştigat titlul ediţiei 2021 a Turneul Final WTA, “Akron WTA Finals”, alăturându-l celor trei cucerite la turneele de Grand Slam: Roland Garros şi Wimbledon 2018,  Roland Garros 2021.

Ieri au câştigat a 5-a partidă aici, pentru a doua oară la acest turneu în faţa adversarelor din finală:

Barbora Krejcikova (3 WTA la dublu) / Katerina Siniakova (2) [1] – Su-Wei Hsieh (1) / Elise Mertens (4) [3] 6-3, 6-4 în 1h18′, după ce învingătoarele au câştigat de două ori la retur în primul set – când şi-au pierdut singura dată serviciul – şi o dată în al doilea [rezumatul finalei şi al festivităţii de premiere, la sfârşitul articolului].

Aceasta a fost a doua oară când echipa din Cehia a jucat finala turneului de la sfârşitul sezonului, în 2018 fuseseră învinse de Timea Babos / Kristina Mladenovic.

Barbora şi Katerina au câştigat al 5-lea titlu al sezonului – precedentele la WTA 500 “Gippsland Trophy”, Melbourne, WTA 1000 Madrid, Roland Garros, Jocurile Olimpice – şi al 10-lea al colaborării lor.
În afara celor 3 titluri majore şi a celui de ieri, au mai câştigat două titluri WTA 1000: Toronto 2019 şi Madrid 2021.
Separat, Barbora are acum 11 titluri în palmares, iar Siniakova, 14.

Ambele au 25 de ani, Barbora urmând să împlinească 26 pe 18 decembrie şi Katerina pe 10 mai.

Katerina, la conferinţa de presă:

Cred că a fost o zi foarte bună pentru noi. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă. Sunt bucuroasă că tot ce ne-am propus a funcţionat.

Datorită celor 1500 de puncte – cuvenite fiecărei componente a unei echipei campioane, neînvinsă în grupe – Katerina Siniakova o să încheie sezonul pe locul 1 WTA şi îşi va începe a 3-a serie în fruntea clasamentului, primele două pentru un total de 33 de săptămâni [numărul săptămânilor în care cele 4 finaliste s-au clasat pe primul loc].
Ea va fi urmată în ierarhie de coechipiera ei şi de învinsele din finală – care au acumulat câte 955 de puncte – 3. Hsieh, 4. Mertens.
Premiul financiar comun al campioanelor este de 360.000 USD şi al vicecampioanelor de 170.000 USD [ / tabelul].

Elise Mertens a împlinit ieri 26 de ani şi tot ieri s-au împlinit 32 de ani de la Revoluţia de catifea din Cehoslovacia, Krejcikova referindu-se la acest eveniment istoric în discursul de la festivitatea de premiere cu referinţă directă la Martina Navratilova – plecată din ţară în 1975, la 18 ani – care era de faţă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.