Miercuri s-au disputat primele partide la Turneul Final WTA, “Akron WTA Finals”.

Cea dintâi a avut o desfăşurare a scorului liniară şi i-a prilejuit lui Anett Kontaveit a 11-a victorie consecutivă în circuit – primele 10 pentru titlurile de la WTA 500 Moscova şi WTA 250 Cluj-Napoca – şi a 27-a din ultimele 29 de partide jucate, începând cu US Open.

În a doua, s-au întâlnit singurele două jucătoare prezente la Guadalajara, care s-au mai calificat în trecut la acest turneu (în proba de simplu) şi acest lucru s-a reflectat în desfăşurarea dramatică a scorului.

În grupa Grupei Teotihuacán a probei de simplu:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Phorography
Videolcipuri cu rezumatele partidelor de simplu şi dublu, la sfârşitul ştirii

Anett Kontaveit (8 WTA) [8] – Barbora Krejcikova (3) [2] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h15′.
Jucătoarea din Estonia a câştigat câte o dată la retur în fiecare set – în al 4-lea, respectiv primul joc – şi nu a avut de înfruntat nicio minge de break [videoclipuri cu rezumatele partidelor de simplu şi dublu, la sfârşitul ştirii].
Aceasta a fost prima lor întâlnire.

Anett, după meci:

Viteza este mare aici, aşa că a fost important să-mi intre primul serviciu. Mi-aş fi dorit să reuşesc mai multe. Dar odată ce am găsit jocul, am reuşit să câştig multe puncte şi asta a fost important.

Barbora:

Anett a făcut un joc solid, a servit bine. Încerc să văd partea pozitivă: sigur o să mai joc cinci meciuri aici [participă şi la dublu, n.n.] şi voi încerca să mă bucur de ele, chiar dacă lucrurile nu au decurs bine astăzi.

Karolina Pliskova (4) [3] – Garbiñe Muguruza (5) [6] 4-6, 6-2, 7-6(6)

Partida a durat 2h26′.
2-1 la break-uri pentru Muguruza în primul set, 2-0 pentru Pliskova, în al doilea şi doar primele două jocuri câştigate la retur – de fiecare parte – în decisiv, dar continuarea a fost una acerbă: la 5-4, Karolina a ratat, la retur, primele două mingi de meci, iar în tie-break – după ce a revenit de la 1-3 – încă una, la 6-5.
Karolina a câştigat 110 puncte şi Garbiñe, 101.

Palmaresul direct este acum 9-2 pentru jucătoarea din Cehia.

Garbiñe, după meci:

Asta chiar a fost o înfrângere dureroasă. Am luptat cât de mult am putut. La sfârşit, diferenţa a fost de doar un punct. Dar sunt mândră de cum am jucat în circumstanţele date. Mi-a plăcut atmosfera creată de spectatori.

Sascha Bajin, antrenorul Karolinei:

Meciul ăsta îmi va răpi somnul la noapte. Ambele au lăsat totul pe teren. Sunt atât de bucuros că am câştigat, pentru că deznodământul putea fi oricare.

În Grupa Tenochtitlán la dublu:

Shuko Aoyama (6 WTA la dublu) / Ena Shibahara (6) [2] – Darija Jurak (10) / Andreja Klepac (25) [7] 6-0, 6-4 în 1h7′

Credit Foto: @wta

Nicole Melichar-Martinez (13) / Demi Schuurs (12) [4] – Samantha Stosur (24) / Shuai Zhang (8) [5] 6-2, 6-2 în 1h3′

Astăzi se dispută partidele primei runde din celelalte două grupe – sesiunea începe la ora 22.00 – vom reveni cu avancronicile partidelor:

Ordinea de joc – 11.11 – WTA Finals 2021

Galerie videoclipuri (5)
Rezumatul zilei şi al fiecărei  partide în parteLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.