Colaborarea dintre Alexander Zverev şi David Ferrer a luat sfârşit.

Începută în timpul întreruperii tenisului – în luna iulie – a continuat după reluare, cu rezultate bune pentru jucătorul german: după o înfrângere în primul tur la Masters 1000 “Western & Southern Open”, el s-a calificat în finala US Open, pierdută la limită, apoi a ajuns până în optimi la Roland Garros şi a câştigat două titluri în săptămâni consecutive la turneele “de pandemie” ATP 250 Series Köln. Zverev nu mai câştigase vreun turneu de un an şi jumătate.
A urmat finala Masters 1000 Paris şi un Turneu Final ATP, în care nu a trecut de grupa foarte grea.
În această perioadă a obţinut o victorie în faţa unui jucător din top 5, Rafael Nadal (2) în semifinalele Masters 1000 Paris şi alte două în faţa lui Diego Schwartzman (9), clasându-se mereu pe locul 7 ATP.

Motivul oficial al despărţirii a fost decizia lui David Ferrer de a petrece mai mult timp cu familia, fostul număr 4 ATP fiind şi directorul turneului ATP 500 Series “Barcelona Open Banc Sabadell”. El consideră că momentul nu este cel propice pentru a se dedica total meseriei de antrenor, dar speră că pe viitor va reuşi să găsească timp şi pentru aceasta.
Oricum, înţelegerea iniţială dintre cei doi fusese până la sfârşitul sezonului 2020.

David precizează că nu s-a întâmplat nimic neplăcut între ei, totul a mers bine şi îi mulţumeşte lui Sascha că i-a oferit oportunitatea să călătorească împreună cu el.

Precizare necesară, pentru că Sascha i-a mai avut antrenori pentru perioade scurte pe Juan Calos Ferrero (a doua jumătate din 2017, începutul lui 2018) şi Ivan Lendl (august 2018 – iulie 2019), care după încheierea colaborării au ridicat obiecţii referitoare la viaţa extra-sportivă a jucătorului.

Şi Sascha a scris în comunicatul lui, cuvinte frumoase despre David şi colaborarea lor :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.