Embed from Getty Images

Despre cele două turnee pe suprafeţe diferite, care se vor disputa la Berlin am vorbit deja acum o lună

  • între 13-15 iulie, pe iarba arenei Steffi Graf din incinta Rot-Weiss Tennis Club
  • între 17-19 iulie, pe hard, într-un hangar al fostului aeroport Tempelhof

Prima noutate este că va fi permis accesul spectatorilor: la Rot-Weiss Tennis Club vor putea asista 1000 de fani, iar la Tempelhof, 200.
Fiecare al doilea rând va fi liber, de asemenea, fiecare al doilea loc. Fanii nu vor putea solicita autografe jucătorilor şi nici nu vor avea voie să interacţioneze cu aceştia.
Fiecărui spectator i se va lua temperatura la intrarea în facilitate  şi va trece printr-un tunel dezinfectant.

Cât despre protagonişti, ei vor trebui să ajungă la Berlin cu două zile înaintea turneului şi vor fi testaţi.

Cea de-a doua este că a fost completată lista participantelor – vor fi prezenţi câte 6 jucători pe fiecare dintre cele două tablouri – la masculin mai rămâne de completat un loc:

Elina Svitolina (5 WTA), Kiki Bertens (7), Petra Kvitova (12), Julia Görges (38), Caroline Garcia (46), Andrea Petkovic (87)

Dominic Thiem (3 ATP), Alexander Zverev (7), Nick Kyrgios (40), Jannik Sinner (73), Tommy Haas, directorul turneului de la Indian Wells, fost 2 ATP / 2002,  nu a mai jucat din 2017.

Venirea lui Nick Kyrgios în Europa nu este încă certă – deocamdată se antrenează la Canberra – dar dacă va sosi, întâlnirea cu Sascha Zverev va fi una de gradul trei, după atacul la care australianul l-a supus pe neamţ, din cauză că a participat la o petrecere în aer liber şi nu a respectat autoizolarea pe care şi-o impusese după Adria Tour, Zadar (videoclip, la sfârşitul ştirii).

Oricum Sascha este luat în vizor şi de directoarea Federaţiei Germane (DTB), Barbara Rittner:

Va fi testat, apoi va intra în izolare şi se va antrena liniştit. Nu veţi vedea fotografii cu el petrecând la Berlin, dacă nu va respecta regulile, îl vom exclude.
Este un băiat bun, dar cu defectele lui. În acest caz a greşit şi a adus un deserviciu tenisului în general, căci dacă vor mai apărea cazuri, întreaga arhitectură gândită pentru turnee se va prăbuşi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.