Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două slideshow-uri a câte 5 imagini:
Andy în timpul semifinalei şi în calitate de antrenor

Săptămâna trecută au continuat să se dispute evenimente neoficiale, la Roehampton, Charleston, Sophia Antipolis, Maria Enzersdorf, Belgrad, Staré Splavy şi Todi.

Cea mai importantă veste este cea a revenirii lui Andy Murray pe teren, la un eveniment organizat în sistem turneu, “Schroders Battle of the Brits”, coorganizat de Jamie Murray,  care s-a disputat la Roehampton, pe hard, Andy – care nu mai jucase din noiembrie 2019, de la Turneul Final al Cupei Davis şi era clasat pe locul 129, în momentul îngheţării clasamentului – a obţinut mai întâi o victorie 6-2, 6-2 cu Liam Brady (211), apoi a fost învins de Kyle Edmund (44): 6-7(2), 7-6(5), [10-5] pentru ca să încheie grupa pe locul 2, după încă un succes: 6-3, 7-5 cu James Ward (273).
În semifinale, Andy a fost eliminat de Daniel Evans (28): 1-6, 6-3, [10-8] şi nu s-a mai prezentat la finala pentru locul 3, din cauza unei accidentări minore la fluierul piciorului. În schimb, a jucat rolul de antrenor pentru înlocuitorul său, James Ward.
Altfel, Andy a fost mulţumit de jocul lui, pe care l-a regăsit în cele 4 partide, dar pe care nu a reuşit să-l susţină suficient de mult timp, din cauza unei rezistenţe fizice în regim de turneu încă precare.

În finală s-au întâlnit cei mai bine clasaţi jucători britanici: Daniel Evans şi Kyle Edmund, victoria revenindu-i celui dintâi: 6-3, 6-2

Şi în proba de dublu, ierarhia a fost respectată, câştigătorii fiind Jamie Murray (26 ATP la dublu) / Ken Skupski (29), după 0-6, 6-2, [10-6] cu Daniel Evans (152) / Lloyd Glasspool (179) în finală.

*

La Charleston, locul unde ar fi urmat să se joace turneul WTA Premier, care a fost anulat, pe zgură verde, la evenimentul “Credit One Bank Invitational” s-au înfruntat două echipe ale căror capitani au fost Bethanie Mattek Sands (20 WTA la dublu) şi Madison Keys (13).
Pentru echipa lui Bethanie – denumită echipa Păcii (Team Peace) – au mai jucat Sofia Kenin (4), Jennifer Brady (48), Danielle Collins (51), Ajla Tomljanovic (56), Caroline Dolehide (134) Eugenie Bouchard (332), Emma Navarro (SUA, 504) iar pentru cea a lui Madison – echipa Amabilităţii (Team Kindness) –  Alison Riske (19), Amanda Anisimova (28), Sloane Stephens (37), Monica Puig (90),  Victoria Azarenka (58), Shelby Rogers (113), Leylah Fernandez (118).

În primele două zile s-a acordat 1 punct pentru victorie – simplu sau dublu – în următoarele două zile, câte două, iar sâmbătă şi duminică, 3 puncte.

A câştigat echipa Păcii cu 26-22, iar Jennifer Brady a fost performera competiţiei cu două victorii la simplu – la Sloane Stephens şi Victoria Azarenka – şi două la dublu.
Ea confirmă astfel începutul foarte bun pe care l-a avut în sezonul oficial, cu primele două victorii în faţa unor jucătoare din top 10 WTA: la Ashleigh Barty (1) în optimile Premier Brisbane şi la Elina Svitolina (6) în turul 1 al Premier Dubai.
La eveniment era anunţată şi prezenţa Biancăi Andreescu, dar ea a renunţat, motivând că nu se simte încă pregătită să joace în sistem turneu şi că preferă să-şi continue antrenamentele acasă.

*

La circuitul “Ultimate Tennis Showdown“ care se dispută la Academia Mouratoglou, de la Sophia Antipolis, după 3 săptămâni s-au jucat 6 etape.

Lider  este Stefanos Tsitsipas (6) cu 5 victorii şi o înfrângere – la Dominic Thiem (3), în etapa a 4-a – el fiind urmat în clasament de Matteo Berrettini (8) şi Richard Gasquet (50) cu 4 victorii şi 2 înfrângeri.

Între victoria la Tsitsipas  şi cele obţine în weekend-ul trecut la Goffin şi Berrettini – toate cu 3-1 – Thiem a jucat şi în timpul săptămânii, la “Austrian Pro Series”, unde a câştigat evenimentul, 6-2, 6-0 cu David Pichler (479) în finală.

Astfel, Dominic a jucat neîncetat de 3 săptămâni încoace, în timpul săptămânii la “Austrian Pro Series” – în primele două în fazele preliminare – iar în weekend la “Adria Tour”, Belgrad şi de două ori la “Ultimate Tennis Showdown”.
În toată această perioadă a fost supus la numeroase teste covid, care au ieşit mereu negative.

La Sophia Antipolis, Dustin Brown n-a jucat duminică, accidentat la gleznă, locul lui fiind luat de Eliott Bencherit, cel care îi ţinuse locul lui Thiem în primele două etape.

*

La Belgrad s-a jucat pentru a doua săptămână la Academia Tipsarevic, tot un eveniment masculin, cu o participare valoric superioară. Nini Dica (1113 ATP, 19 ani) – foto, la Belgrad – a jucat şi aici, după evoluţia  foarte bună din prima săptămână.

Repartizat în Grupa C, jucătorul nostru a întâlnit 3 jucători sârbi.
A câştigat primul meci: 7-6(4), 6-0 cu Darko Jandric (1123 ATP, fost 447 ATP / 2016, 25 de ani) şi le-a pierdut pe următoarele două: 2-6, 2-6 cu Marko Tepavac (426, fost 174 / 2016, 26 de ani) şi 2-6, 1-6 cu Miomir Kecmanovic (47, clasat pe cel mai bun loc al carierei, 20 de ani).

*

În Cehia s-a jucat evenimentul “Macha Lake Open”.

În finala feminină s-au întâlnit partenerele redutabilei echipe de dublu, Barbora Krejcikova (115 WTA la simplu) şi Katerina Siniakova (54), câştigătoarea fiind prima: 6-3, 6-4

Evenimentul masculin a fost câştigat de campionul din 2019 în proba juniorilor la US Open, Jonas Forejtek (436 ATP, 19 ani). În finală, el a beneficiat de neprezentarea lui Lukas Rosol (180, fost 26 ATP / 2014, 34 de ani).

*

În Italia, la “Tennis club Todi 1971”, în Umbria, provincia Perugia, s-au disputat “Campionati Italiani Assoluti”, campionatele naţionale ale Italiei.

Campioni au devenit Lorenzo Sonego (46 ATP) – 6-3, 6-4 cu Andrea Anaboldi (282), în finală – şi Jasmine Paolini (95 WTA) – 6-5, abandon, cu Martina Trevisan (153) în finală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.