Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Ashleigh, primind distincţia de la John Newcombe [Slideshow 1], alături de părinţii ei – Robert şi Josie – [Slideshow 2] şi de Evonne Goolagong Cawley [Slideshow 3]

Jucători australieni de ieri şi de azi, la Gala Newcombe 2019:
John Newcombe, Ken Rosewall, Samantha Stosur, Alex de Minaur, Todd Woodbridge, Jelena Dokic, Daria Gavrilova, Priscilla Hon, Arina Rodionova
Credit Foto: Tennis Australia
Videoclip, cu rezumatul galei, la sfârşitul ştirii

Ashleigh Barty (23 de ani), liderul WTA, a câştigat pentru al 3-lea an la rând cea mai înaltă distincţie a tenisului australian, “Newcombe Medal”, decernată celui mai merituos jucător de tenis australian.

Premiul care poartă numele legendarului jucător de tenis australian John Newcombe a fost decernat în cadrul unei gale care s-a desfăşurat ieri, în sala Crown Palladium din Melbourne.

Ashleigh Bartyal cărui sezon 2019 l-am descris în amănunt aici, a devenit anul acesta prima jucătoare din Australia care câştigă titlul la Roland Garros după Margaret Court în 1973 şi primul lider WTA pe care îl dă ţara de la Antipozi, de la Evonne Goolagong Cawley, în 1976.

De asemenea, ea a devenit în 2019 prima jucătoare australiană din istorie care încheie sezonul în calitatate de lider WTA şi prima – dacă luăm în considerare şi circuitul ATP – după Lleyton Hewitt, în 2002.

Singura care reuşise să câştige premiul trei ani la rând, între 2010-2012, a fost Samantha Stosur, care a fost distinsă şi aseară cu premiul “Spirit of Tennis”.

Craig Tyzzer, cel care a fost alături de Ash în acest sezon ieşit din comun, a fost onorat cu premiul Newcombe, la categoria “cel mai bun antrenor”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.