După o pauză de trei luni, Andrey Rublev (23 de ani împliniţi pe 20 octombrie, clasat pe cel mai bun loc al carierei) a reînceput să câştige titluri.
Astăzi l-a cucerit pe cel de la ATP 500 “ABN AMRO World Tennis Tournament”, turneu care s-a disputat la Rotterdam, al 4-lea consecutiv la această categorie – toate jucate după reluarea tenisului – urmare a 20 de victorii:

ATP 500 Hamburg, St. Petersburg, Viena, Rotterdam

Andrey a urcat pe locul 3 la capitolul victorii consecutive în turneele de categoria ATP 500:

Credit Info: @tennistv

Embed from Getty Images

Imagini de la festivitatea de premiere şi din timpul partidei
Videoclip cu rezumatul finalei, la sfârşitul ştirii

Anul trecut obţinea 5 victorii de turneu – cele mai multe în 2020 – la 250 Series Doha, Adelaide, 500 Series Hamburg, St. Petersburg, Viena şi încheia astfel un sezon ieşit din comun în care câştiga 41 de meciuri, la fel de multe ca liderul ATP, Novak Djokovic.
El mai câştigase un titlu în 2017 – 250 Umag – şi unul în 2019 – 250 Moscova  – astfel că cel de astăzi este al 8-lea, după finala:

Andrey Rublev (6 ATP) [4] – Márton Fucsovics (59) [Q] 7-6(4), 6-4

Embed from Getty Images

Partida a durat 1h50′.
Primele trei puncte ale partidei au fost câştigate de Fucsovics la retur. A  ratat însă toate aceste trei mingi de break şi încă una în prelungirile game-ului.
În jocul următor a venit rândul lui Rublev să rateze două mingi de break şi de acolo niciunul nu şi-a mai creat vreo oportunitate de a câştiga la primire până în al 12-lea, atunci când Andrey a ratat o minge de set. El s-a desprins totuşi în tie-break de la 3-3 la 6-3 şi a ratat doar încă o minge de set.

În manşa a doua, rusul a câştigat la retur în primul joc, avans pe care şi l-a apărat până la final, adversarul său nereuşind să-şi creeze nicio oprtunitate de re-break.

Acesta este al 6-lea titlu pe care Andrey Rublev îl câştigă pe hard, 250 Umag şi 500 Hamburg fiind cucerite pe zgură.

Punctele şi premiile financiare în tabloul de mai jos

Kevin Krawietz / Horia Tecău, vicecampioni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.