După ce în optimile de finală egala palmaresul direct cu Rafael Nadal la 3, Nick Kyrgios a reuşit acelaşi lucru cu Stan Wawrinka în al 3-lea sfert de finală disputat la ATP 500 Series “Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC”:

Nick Kyrgios (Australia, 72 ATP) – Stan Wawrinka (Elveţia, 42) 7-5, 6-7(3), 6-4

Partida a durat 2h31′:
Un prim set în care doar un singur joc a fost decis la avantaje (primul) şi în care doar Kyrgios a avut oportunităţi de break, două la număr. Pe prima a ratat-o în jocul 4, pe a doua a fructificat-o în ultimul.
În setul 2 Wawrinka a reuşit primul să câştige la primire – în jocul 9 – şi a servit astfel pentru set. Nu a reuşit să-l câştige atunci, căci australianul a făcut re-break, dar s-a desprins în tie-break de la 3-3.
În decisiv, lui Kyrgios i-a fost suficient break-ul din jocul 6 pentru a câştiga partida, chiar dacă părea afectat de crampe puternice şi avea publicul împotriva lui. Putea să închidă cu un joc mai devreme, dar a ratat două mingi de meci pe serviciul elveţianului. A câştigat însă ultimul joc la zero.
La sfârşit, a renunţat să mai ceară ovaţii publicului, după ce ieri gestul “aud?” nu  a fost prea bine receptat.

Nick Kyrgios s-a calificat în prima semifinală de la ATP 500 Series Queen’s (iunie) 2018 încoace şi este foarte aproape de revenirea în top 50 ATP, pe care îl părăsise pe 7 ianuarie.

Următorul lui adversar se decide acum în ultimul sfert de finalăJohn Isner (SUA, 9) [3]John Millman (Australia, 44) [8]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.