După cele două victorii din calificări, Marius a câştigat şi prima partidă pe care a disputat-o pe tabloul principal al turneului  ATP 250 Series “European Open”, care se dispută la Anvers.
Este pentru prima dată în 2019, când leagă 3 victorii la un turneu din circuitul ATP.

Astăzi, în turul 1 (R28):

Marius Copil (92 ATP) – Federico Delbonis (Argentina, 77) 6-4, 7-6(3)

Partida a durat 1h27′.
Un singur break în primul set, cel al lui Marius din jocul 7, după ce mai ratase o şansă în al 3-lea. Argentinianul nu şi-a creat nicio oprotunitate de a câştiga cu returul.
Setul 2 a fost mai animat: după un schimb de break-uri în primele două jocuri, Marius s-a desprins în al 5-lea, dar a fost egalat în al 8-lea.
În tie-break, jucătorul nostru a luat avans încă de la început, pe care l-a păstrat şi apoi l-a majorat.
Marius a servit 9 aşi, nu a comis nicio dublă greşeală – pentru al doilea meci la rând, în primul a comis doar una – şi a câştigat 74 din punctele disputate, în timp ce datele statistice ale lui Delbonis au fost: 3 / 3 / 60.

Palmaresul direct a devenit acum 2-0.

În optimile de finală (R16), Marius îl va întâlni pe Diego Schwartzman (Argentina, 15, clasament maxim: 11 ATP / iunie 2018, 27 de ani) [3], care a avut BYE în primul tur.
Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată: anul acesta, în primul tur la 500 Series Acapulco, când argentinianul a câştigat în două seturi.

Tablourile turneelor ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.