Dacă acum două zile Federaţia Sârbă anunţa [postarea la sfârşitul ştirii] participarea liderului ierarhiei ATP la turneul Masters 1000 “BNP Paribas Open”, care se dispută în perioada 7-17 octombrie, la Indian Wells, Novak Djokovic a făcut cunoscut aseară  [tweet, mai jos], că nu va mai juca în California.

El nu oferă alte motive în comunicatul sec, dar probabil că are nevoie să se replieze după vara agitată şi să asimileze pe deplin cele două ratări – Golden Slam-ul şi Grand Slam-ul calendaristic – înaintea ultimelor provocări de la sfârşitul anului: ATP Masters 1000 “Rolex Paris Masters” (1-7 noiembrie), Turneul Final ATP (14-21 noiembrie) şi Turneul Final al Cupei Davis (25 noiembrie – 5 decembrie), unde echipa Serbiei a fost invitată.
Succese la una din aceste competiţii sau la mai multe, ar completa un sezon excepţional în care a câştigat trei titluri la turneele majore şi a mai disputat o finală. Aşadar, va juca doar în Europa, evitând complicaţiile şi oboseala aferente unei navete peste Ocean.

Novak Djokovic a fost de 5 ori campion la Indian Wells – 2008, 2011, 2014-2016 – şi a mai jucat finala din 2007.

Retragerea lui Nole de la Indian Wells îi oferă şanse reale ocupantului locului 2 din clasamentul ATP, Daniil Medvedev, să-i atace poziţia, în cazul în care va câştiga titlul în California.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.