A fost dată publicităţii lista de înscriere a turneului ATP Challenger “Concord Iaşi Open” 2020, care se va disputa în perioada 14-20 septembrie la baza Ciric – unde au avut loc şi Campionatele Naţionale U18 – şi va fi dotat cu premii financiare în valoare de 88.250 €.

După cum observam zilele trecute, în săptămâna respectivă se dispută doar un alt turneu în cele două circuite (principal şi intermediar): ATP Masters 1000 “Internazionali BNL d’Italia”.
Dacă organizatorii de la Roma nu au acceptat cererea ATP de a mări tabloul de simplu la 96 de jucători, în schimb au mărit tabloul calificărilor la 64 (lista de înscriere în calificări, mai jos) faţă de 28 anul trecut, ceea ce a mai luat din eventualii participanţi la turneul din România.

Oricum, lista de înscriere a celui mai valoros turneu din ţara noastră rămâne una puternică: în format PDF şi în foto 2, unde vedem jucătorii în ordinea clasamentului ATP, precum şi cel mai bun clasament al carierei pentru fiecare dintre ei. 

* Andrey Kuznetsov (clasament maxim_ 39 ATP / 2016, 29 de ani) are clasament protejat, el reintrând anul acesta în circuit, după ce n-a jucat în 2018 şi 2019, la un moment dat fiind anunţat ca antrenor al lui Evgeny Donskoy.

Jaume Munar, cel mai valoros jucător de pe lista de înscriere la “Concord Iaşi Open”

23 de jucători au fost acceptaţi direct, 2 SE (excepţii speciale) vor fi acordate ulterior, 4 jucători vor promova din calificări, iar cele 3 wild card-uri vor fi acordate jucătorilor noştri: Filip Jianu (400), Nicholas Ionel (519) şi Cezar Creţu (1100).

Tabloul calificărilor va fi compus din 16 jucători, 13 acceptaţi direct, cărora li se adaugă 3 wild card-uri: unul îi va fi atribuit lui Radu Papoe (1488) – campionul naţional U18 -, al doilea câştigătorului turneului de precalificare, iar al 3-lea va fi acordat de FRT.
După cum vedem în fişierul PDF, Marius Copil (190) are nevoie de 4 retrageri de pe tabloul principal pentru a nu mai juca în calificări.

Lista calificărilor la ATP Masters 1000 Roma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.