Cezar Creţu a obţinut astăzi cea mai preţioasă victorie a carierei, în primul tur (R32) al turneului ATP Challenger “Concord Iaşi Open” 2020:

Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”

Cezar Creţu (1105 ATP) [WC] – Hiroki Moriya (Japonia, 242) 2-6, 6-3, 6-4

Partida a durat 2h15′
Jucătorul nostru a avut şi în setul 2 în două rânduri un break în urmă: la 0-1 şi 2-3, pe care le-a recuperat imediat. De la 3-3 a câştigat însă 6 jocuri la rând, care i-au permis să egaleze la seturi şi să conducă – 2-0 – în decisiv. Moriya a egalat la 2, dar încă un break al lui Cezar în jocul 9 i-a adus victoria.

Cezar (clasament maxim: 1095 ATP / martie 2020) joacă aici în primul turneu din circuitul intermediar, iar cel mai bine clasat jucător învins până acum era Dragoş Dima (386 ATP), în optimile ITF M15 Braşov 2019, atunci când reuşea şi cel mai bun rezultat al carierei: sferturi de finală la acel nivel, datorită cărora acumula două puncte ATP.  

Jucătorul născut la Iaşi s-a pregătit în prima parte a carierei în capitala Moldovei şi acum este elev al “Academiei Victor Hănescu” din Bucureşti. Foto: Cezar, îndrumat de fostul emblematic jucător român, Victor Hănescu acum două zile, înaintea debutului la acest turneu.

 

 

 

 

Cezar a trecut peste presiunea “terenului propriu”, inclusiv câţiva din foştii săi antrenori asistând la partidă.

Satisfacţia sa este mare şi pentru că a onorat invitaţia acordată de către organizatori prin victoria de astăzi.
Încă un argument despre necesitatea organizării a cât mai multor turnee în ţară, care să le permită jucătorilor noştri să întâlnească adversari mai bine clasaţi şi eventual să obţină puncte care să le faciliteze un progres accelerat în ierarhie. 

Exemplul a fost dat chiar astăzi, adversarul învins de Cezar, japonezul Hiroki Moriya (29 de ani) are un clasament maxim: 143 ATP / ianuarie 2015 şi a câştigat în carieră nu mai puţin de 3 titluri ATP Challenger.

Cezar va progresa datorită celor 8 puncte acumulate astăzi, printre primii 900 de jucători în ierarhia ATP. Premiul financiar cuvenit pentru calificarea în optimi este de 1.460 €.

În optimile de finală va avea un adversar şi mai tare, pe spaniolul Jaume Munar (108, clasament maxim: 52 ATP / mai 2019, 23 de ani) – 4 titluri ATP Challenger în palmares – care astăzi a trecut de canadianul Peter Polanski (202): 6-4, 6-2.

Jaume Munar

În altă partidă din primul tur (R32):

Nicholas în foto 1 şi 2

Kacper Zuc (Polonia, 285 ATP) [Q]Nicholas Ionel (521, 17 ani) [WC] 6-2, 6-0 în 1h9′.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.