Ultimii doi jucători români încă activi pe tabloul de simplu al ATP Challenger “Concord Iaşi Open” au pierdut astăzi, în optimile de finală (R16), ambii în două seturi:

Filip şi Riccardo
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”

Riccardo Bonadio (Italia, 278 ATP) – Filip Jianu (324) 7-6(5), 6-2

Partida a durat 1h38′.
O singură oportunitate de break în primul set, cea a jucătorului italian din game-ul 4, el desprinzându-se apoi de la 5 egal în tie-break, după ce Filip condusese cu 4-2.
În setul doi, Filip a pierdut contactul cu Bonadio, care s-a desprins la 4-0, în game-ul 4 el a anulat singura minge de break din meci a jucătorului român.
Filip a câştigat 52 din punctele disputate – 38 la serviciu şi 14 la retur – iar Riccardo, 67 – 46/21 [videoclip cu interviul lui Filip acordat după meci – dar şi al lui Nicholas, după meciul de ieri, la sfârşitul articolului].

Marius – susţinut de publicul ieşean – şi Duje

Duje Ajdukovic (Croaţia, 281) – Marius Copil (224 ATP) [6] 6-4, 6-4

Partida a durat 1h30′.
În jocul 3, Ajdukovic a ratat două mingi de break, pentru ca în următorul, Marius să rateze la rândul lui, una. Croatul s-a desprins în jocul 9.

Ajdukovic a reuşit break-ul mai devreme în setul al doilea, în jocul 3. Deosebirea a fost că Marius şi-a creat acum mai mule oportunităţi de a câştiga la retur: două în game-ul 6, una în al 8-lea şi trei în ultimul, când reuşise să apere şi prima minge de meci.
Dar numărul mare de greşeli, în special mingi lovite cu exces de zel, care se duceau în out – şi care l-au enervat şi pe el, la un moment dat a lovit o minge cu piciorul – nu i-au permis să revină în meci, chiar dacă a beneficiat de susţinerea publicului ieşean.
Marius a câştigat 59 din punctele disputate – 37 la serviciu şi 22 la primire – iar Duje, 65, 46/19.

Jucătorii noştri rămân cu acumulările cuvenite calificării în optimi.

Dan şi Cezar

Şi totuşi, doi jucători români vor continua la Iaşi, în proba de dublu, după ce adversarii echipei Cezar Creţu (955 ATP la dublu) / Dan Tomescu (810) [WC] – capii de serie 3, Enzo Couacaud / Hugo Gaston – s-au retras din turneu înaintea partidei.

Cezar şi  Dan acumulează câte 35 puncte ATP – care le vor asigura progrese importante în ierarhia de dublu, peste 300 de locuri lui Creţu şi peste 200, lui Tomescu – un premiu financiar comun în valoare de 1.840 € şi îi vor întâlni în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului pe favoriţii principali, brazilienii Orlando Luz (116) / Felipe Meligeni Rodrigues Alves (99) [1].

Puteţi urmări înregistrările partidelor la acest link

Imagini de astăzi de la ““Concord Iaşi Open” 

 

 

 

Partener media: @TENISite.info

 

Ordinea de joc – 15.07 – ATP Challenger Iaşi 2021

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Iaşi 2021

Tabloul de Dublu – ATP Challenger Iaşi 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.