După ce săptămâna trecută câştiga o partidă pe tabloul principal al ATP Challenger “Concord Iaşi Open”,  Filip Jianu a plecat în Spania să joace la turneul “Open de Tenis Ciudad de Pozoblanco”, care se dispută pe zgură în oraşul din regiunea Córdoba, Andaluzia şi este dotat cu o contribuţie financiară totală în valoare de 52.080 €.

Admis direct pe tabloul principal, jucătorul nostru în vârstă de 19 ani a câştigat în primul tur: 6-2, 6-4 după 1h7′ cu Nicolas Alvarez Varona (Spania, 488) [WC].

Alte 7 puncte ATP acumulate de Filip pentru această victorie, un premiu financiar în valoare de 730 €, el urmând să-l întâlnească în optimile de finală pe învingătorul din partida Borna Gojo (Croaţia, 225) [6] – Federico Zeballos (Bolivia, 611) [LL], care este programată marţi [tabloul, la sfârşitul ştirii].

Jianu, Ionel, Tomescu şi Creţu, la “Concord Iaşi Open”
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”

Urmare a rezultatului de la Iaşi, jucătorul nostru ocupă în clasamentul ATP de săptămâna aceasta [locurile ocupate de jucătorii români] cel mai bun loc al carierei, 319 ATP (maximul vechi: 323 ATP / 21 iunie 2021).

Tot după victoria din primul tur de la Iaşi – cea dintâi în circuitul intermediar – pe cel mai bun loc al carierei – 489 ATP – se clasează şi Nicholas Ionel (18 ani) în urma unui progres de 27 de locuri.

Maxime ale clasamentului înregistrează, de asemenea, Cezar Creţu (20 de ani) – 776 ATP – în cazul lui, pentru un sfert  de finală la un turneu M15 din Slovacia, care i-a fost contabilizat acum, dar să nu uităm de rezultatul bun din proba de simplu, pe care îl obţinea la ediţia trecută a turneului de la Iaşi.

În clasamentul de dublu [locurile ocupate de jucătorii noştri] salturile substanţiale înregistrate de semifinaliştii de la Iaşi, Cezar Creţu / Dan Tomescu au fost confirmate oficial.

Să mai adăugăm celor de mai sus, calificarea pe tabloul principal în proba de simplu a lui Dan Tomescu (22 de ani), la prima prezenţă în circuitul intermediar.

Aşadar, în afară de importanţa intrinsecă – un turneu Challenger în România, care e pe cale să devină tradiţional, organizat cu pasiune, în progres vizibil  faţă de ediţia trecută – ajutorul pe care îl dă carierelor tinerilor noştri jucători români este evident.
De-acum depinde doar de ei şi de antrenorii lor să clădească pe capitalul de încredere dobândit la “Concord Iaşi Open”.

Dacă v-a scăpat ceva din turneul de la Iaşi, la acest link găsiţi cele 11 ştiri publicate pe site-ul nostru legate de eveniment, iar la acest link, puteţi viziona înregistrările tuturor partidelor.

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Pozoblanco 2021

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.