Victor Cornea participă săptămâna aceasta la ATP Challenger “Poznan Open”, turneu care se dispută pe zgură şi este dotat cu premii financiare în valoare de 66.640 €.

Victor (27 de ani, clasament maxim: 288 ATP la dublu / iunie 2017) – despre care vorbeam ultima dată atunci când juca la ATP Challenger “Concord Iaşi Open” – este prezent doar pe tabloul de dublu, unde face echipă cu Petros Tsitsipas, fratele lui Stefanos.

Echipa lor a primit un wild card, la fel şi cea pe care au întâlnit-o şi învins-o în primul tur:

Petros şi Victor în timpul partidei din primul tur

Victor Cornea (411 ATP la dublu) / Petros Tsitsipas (310) [WC] – Leo Borg (-) / Aleksander Orlikowski (-) [WC] 6-2, 6-4 [videoclip din timpul partidei, postat de Petros pe Instagram, la sfârşitul ştirii]

Despre Petros (a împlinit 21 de ani acum două zile, clasament maxim la dublu: 299 ATP / 2021) am mai vorbit tot în contextul probei de dublu, atunci când a făcut echipă cu fratele lui, fără rezultate spectaculoase, dar cu două victorii preţioase – singurele, de altfel, în circuitul principal – cu Krawietz / Tecău la ATP Masters 1000 Monte Carlo şi cu Gille / Vliegen, la ATP 500 Rotterdam – ambele anul acesta.

Pe Leo Borg (18 ani împliniţi pe 15 mai) îl menţionam la începutul anului, legat de cariera lui la juniori.
Puternic susţinut în carieră de tatăl lui – a primit wild card-uri pe tablourile de simplu la ATP 250 Marbella (pe tabloul principal), ATP 250 Båstad (în calificări, ambele anul acesta – nu a obţinut încă rezultate semnificative la seniori – şi aici a pierdut în primul tur – la simplu este clasat dincolo de locul 2000 şi la dublu nu are clasament.

Björn Borg este prezent la Poznan, unde a fost întâmpinat de alt jucător foarte important din generaţia sa, polonezul Wojtek Fibak – 68 de ani, legendarul suedez a împlinit 65 – fost 10 ATP la simplu / 1977 şi 2 ATP la dublu / 1979, campion în proba de dublu la Australian Open 1978 (/ Kim Warwick).
Împreună, au participat la acţiuni desfăşurate în marja turneului, inclusiv la un antrenament public cu copii legitimaţi la clubul Olimpia din Poznan [videoclip, la sfârşitul ştirii].

Aleksander Orlikowski (17 ani) este un junior de perspectivă polonez, fost 16 ITF în clasamentul combinat al categoriei de vârstă, la începutul sezonului.

Cât despre Victor, el pare că se va orienta exclusiv spre proba de dublu, aceasta şi pentru că diferenţa dintre cele două clasamente este importantă, el ocupă locul 1042 ATP la simplu.

Revenind la turneu, Victor şi Petros au acumulat până acum câte 17 puncte ATP, un premiu financiar comun în valoare de 850 € şi îi vor întâlni în sferturile de finală – astăzi de la ora estimată 14.30 – pe favoriţii principali, Fernando Romboli (Brazilia, 112) / David Vega Hernandez (Spania, 98) [1].

Tabloul de Dublu – ATP Challenger Poznan 2021

Galerie videoclipuri (2)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poznań Open ? (@poznan_open)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.