Stan a ajuns ieri la Praga

Praga este pe cale să devină unul din cele mai importante centre pe harta tenisului mondial.

După ce în timpul întreruperii jucătorii cehi au avut oportunităţi să evolueze, de la un moment dat, săptămână de săptămână – au existat şi destule evenimente la niveluri mai scăzute, în afara celor pe care le-am prezentat – săptămâna aceasta se dispută turneul WTA International, la sfârşitul lunii cel de categoria WTA 125k, săptămâna viitoare se va disputa şi un eveniment ATP Challenger, la reluarea circuitului intermediar.

“I.CLTK Prague Open by Moneta” se va juca pe zgură, va fi dotat cu o contribuţie financiară totală – şi premiile au aceeaşi valoare – de 137.560 € şi îl va avea în fruntea tabloului pe nimeni altul decât pe triplul campion de Grand Slam – Australian Open 2014, Roland Garros 2015 şi US Open 2016 – Stan Wawrinka (17 ATP).

Elveţianul a acceptat wild card-ul organizatorilor şi va juca pentru prima dată într-un eveniment din circuitul intermediar după turneul de la Lugano din iunie 2010, pe care îl câştiga (foto, alăturat).

După două săptămâni de pregătire la Monte Carlo cu Daniel Vallverdu şi altă perioadă de antrenamente în Elveţia, cu Magnus Norman, Stan a ajuns ieri la Praga:

Este un privilegiu să revenim pe teren şi să facem ce iubim.
M-am antrenat  bine în ultimele săptămâni. De-abia aştept să revin în competiţie.

El juca ultima dată în circuitul ATP la sfârşitul lunii februarie, la ATP 500 Series Acapulco, unde ajungea până în sferturile de finală.

Pe lista de înscriere mai sunt prezenţi Jiri Vesely (65 ATP), Pierre-Hugues Herbert (71), Philipp Kohlschreiber (74), Attila Balazs (76) and Marton Fucsovics (84) Dominik Koepfer (92), Emil Ruusuvuori (101).

Celălalt turneu ATP Challenger de săptămâna viitoare se va disputa la Todi, Italia, tot pe zgură şi va avea premii în valoare de 88.520 €.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.