Stan Wawrinka a devenit campion la ATP Challenger “I.CLTK Prague Open By Moneta“, după a 5-a partidă câştigată, dar prima în două seturi.

Imegini din timpul finalei
Credit Foto: @pragueopen
Videoclip cu rezumatul finalei şi festivitatea de premiere, la sfârşitul ştirii

În finala turneului, disputată astăzi:

Stan Wawrinka (17 ATP) [1, WC] – Aslan Karatsev (253) 7-6(2), 6-4 în 1h44′, după ce s-a consemnat un singur break în meci, cel al jucătorului elveţian în jocul 3 al setului 2. El a apărat singura şansa de break pe care şi-o crease jucătorul rus.

Astfel, Stan Wawrinka (17 ATP) câştigă al 7-lea titlu ATP Challenger al carierei, ultimul la 100k Lugano 2010.

Dar un titlu la categoria intermediară este bun şi pentru psihicul unui triplu campion de Grand Slam, mai ales că ultimul cucerit de Stan în circuitul ATP era 250 Series Geneva (mai) 2017.

Wawrinka a devenit astfel cel mai bine clasat jucător care câştigă un turneu ATP Challenger de la croatul Ivan Ljubicic (14 ATP) – 50k Zagreb (mai) 2005.

Campionul va fi recompensat cu 125 puncte ATP – care îl vor ajuta să urce de luni pe locul 15 – cu un premiu financiar în valoare de 18.290 €, iar finalistul cu 75 de puncte ATP şi un premiu financiar de 10.770 €.

Tabloul final al turneului

Stan are ocazia să-şi rotunjească palmaresul din circuitul intermediar, pentru că astăzi a început la Praga alt turneu Challenger “RPM Open By Moneta” dotat cu premii totale în valoare de 137.560 €. Acelaşi format cu 48 de jucători pe tablou şi cu primii 16 capi de serie liberi în primul tur, iar el va fi şi aici cap de serie 1. Tabloul turneului.

Şi aceasta nu e tot, căci în continuare, Praga fiind ocupată cu turneul WTA 125k (Challenger), despre care vorbeam zilele trecute – în contextul premiilor fabuloase şi al tabloului de 128 de jucătoare – va veni rândul oraşelor Ostrava (31 august – 6 septembrie) şi Prostejov (7-13 septembrie) să găzduiască alte două evenimente ATP Challenger, sponsorizate tot de Moneta Money Bank.

Aşadar, în Europa aproape toate drumurile tenisului duc spre Cehia. 

O veste bună însă şi pentru tenisul românesc: turneul ATP Challenger de la Istanbul, programat între 14-20 septembrie a fost anulat, astfel că cel de la Iaşi  – “Concord Open” – rămâne singurul din circuitul intermediar în acea săptămână, în care se mai joacă doar ATP Masters 1000 Roma. Aşa că aşteptăm surprize plăcute pe lista de start de la Iaşi.

Galerie videoclipuri (2)
Rezumatul partidei şi festivitatea de premiere

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.