Singurul jucător român care era încă activ pe tabloul de simplu al turneului ATP Challenger “Sibiu Open”, dotat cu premii în valoare de 46.600 €, a câştigat partida din primul tur (R48):

Filip Jianu (494 ATP) – Matej Sabanov (Croaţia, 850) [Q] 6-4, 6-2

Partida a durat 1h8′.
Lui Filip i-a fost suficient break-ul din primul ghem al partidei pentru a câştiga primul set, în care niciun joc nu a avut nevoie de prelungiri.
L-a început şi pe al doilea cu un break, pe care adversarul l-a recuperat în jocul 4, dar de acolo românul a câştigat toate ghemurile care s-au mai disputat.

Filip – care acum o săptămână câştiga prima partidă pe un tablou principal din circuitul ATP Challenger – acumulează 3 puncte ATP şi va fi recompensat cu un premiu financiar în valoare de 450 €.
Punctele îl vor ajuta să progreseze până în jurul poziţiei 475 în clasamentul ATP (neoficial), el consolidându-şi astfel locul 2 în ierarhia jucătorilor români, pe care îl obţinuse încă de ieri.

Filip îl va întâlni în turul 2 (R32), mâine – ziua în care va împlini 18 ani – pentru prima dată în carieră, pe tizul său din Slovacia, Filip Horansky (177, clasament maxim: 161 ATP /  mai 2019, 26 de ani).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.