Filip Jianu a câştigat a doua partidă pe tabloul principal al turneului ATP Challenger “Tallahassee Challenger presented by Visit Tallahassee”, care se dispută pe zgură verde şi este dotat cu o contribuţie financiară totală în valoare de 52.080 USD.

El s-a calificat astfel în primul sfert de finală al carierei în circuitul intermediar, ATP Challenger.

Filip mai legase două victorii la ATP Challenger Sibiu 2019, dar pe atunci tablourile turneelor din circuitul intermediar erau de 48 de jucători, astfel că acestea îi asigurau calificarea în optimile de finală.

Filip, în timpul partidei de ieri
Credit Foto: @tallychallenger

În capitala statului Florida, jucătorul nostru, promovat din calificări – unde înregistrase alte două succese – a câştigat ieri, în optimile de finală, partida:

Filip Jianu (375 ATP) – João Menezes (201) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h16′.
În primul set, lui Filip i-a fost suficient break-ul din jocul 3 pentru a face diferenţa.
În al doilea, a trebuit să revină de două ori: de la 0-3 – un break în urmă – la 2-3, apoi de la 2-4 – îşi pierduse din nou serviciul – cu o serie de 4 jocuri câştigate, dintre care două la retur.
Filip a câştigat 59 dintre punctele jucate, iar adversarul său, 49.
Românul a egalat astfel palmaresul direct cu jucătorul brazilian, în faţa căruia pierduse în optimile ATP Challenger Iaşi 2020.

Filip Jianu a ajuns acum la 9 victorii pe tablourile principale ale turneelor din circuitul ATP Challenger [primele 8 sunt enumerate aici, cu linkuri către rezultatele respective].

El a acumulat până acum 19 puncte ATP – 15 pe tabloul principal şi 4 în calificări – şi îşi îmbunătăţeşte încă o dată cel mai bun clasament al carierei (deocamdată în clasamentul live, neoficial), fiind sigur de o poziţionare printre primii 345 de jucători ai ierarhiei.

Calificarea în sferturile de finală îi aduce lui Filip şi un premiu financiar în valoare de 1.460 USD, dar şi un adversar tare în această fază a turneului: Denis Kudla (SUA, 117, clasament maxim: 53 ATP / mai 2016, 28 de ani) [2].

Jucătorul american a câştigat greu în optimile de finală, în faţa unui compatriot promovat din calificări, Alexander Ritschard (319, clasament maxim 296 ATP): 6-3, 2-6, 7-6(5) în 2h28′, după ce învingătorul ratase două mingi de meci la 6-5, într-un joc de retur, şi încă una în tie-break.
Denis Kudla a câştigat titlul de aici în 2013, să nu uităm că în runda a doua a calificărilor, Filip îl eliminase pe campionul din 2011, Donald Young. 
Kudla
a fost campion în alte 6 rânduri la turnee din circuitul ATP Challenger şi
a fost prezent de 23 de ori pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam, cel mai bun rezultat fiind turul 3 (R32) la US Open.
Acum trei săptămâni trecuse de primul tur la ATP Masters 1000 Miami – victorie la Jeremy Chardy (49) – înainte de a fi eliminat în al doilea de viitorul campion, Hubert Hurkacz (37) [foto: Kudla în timpul partidei de ieri]

Partida este programată a doua a sesiunii care începe la ora 19.00, aşadar ora estimată de start este 20.30.

Ordinea de joc – 23.04 – ATP Challenger Tallahassee 2021

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Tallahassee 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.