Mai întâi, despre un eveniment care se va disputa atunci când a fost programat: ATP Cup, între 1-5 februarie, la Melbourne şi despre care vorbeam pe larg săptămâna trecută.

Tragerea la sorţi va fi efectuată mâine, vineri 22 ianuarie, la ora 3.00 AM şi va fi transmisă live pe contul de Facebook al competiţiei.
Capii de serie vor fi stabiliţi în funcţie de jucătorul numărul 1. În fiecare dintre cele 4 urne vor fi introduse primele 4 echipe capi de serie, apoi pe poziţia a doua a fiecărei grupe vor fi plasate prin tragere la sorţi echipele de pe locurile 5-8, la fel şi pentru poziţia a 3-a, echipele de pe locurile 9-12.

Jucătorii numărul 1 şi căpitanii celor 12 echipe
Loturile

*

ATP a actualizat calendarul astfel:

  • au fost introduse două noi turnee, ambele de categoria 250, cu o licenţă acordată doar pentru 2021:
    • după Australian Open, la Singapore, între 22-28 februarie, pe hard indoor, la OCBC Arena, în interiorul Singapore Sports Hub
    • după Masters 1000 Miami, la Marbella, între 5-11 aprilie, pe zgură la Club de Tennis Puente Romano
  • turneul ATP 250, care se disputa la Budapesta – începând cu 2017, până atunci, la Bucureşti – şi era programat anul acesta între 19-25 aprilie, a fost mutat la Belgrad, în aceeaşi perioadă, va fi găzduit de “Novak Tennis Center”, director al turneului urmând să fie fratele lui Nole, Djordje Djokovic, el îndeplinind aceeaşi funcţie şi la “Adria Tour”
  • a fost anulat turneul ATP 250 de la Houston, care se disputa pe zgură şi era programat între 5-10 aprilie, organizatorii renunţând pentru al doilea an la rând:

De asemenea, s-a luat măsura măririi tablourilor la 500 Dubai (15-20 martie) – de la 32 jucători, la 48, pe tabloul principal şi de la 16, la 24, în calificări – şi cele ale calificărilor, la 500 Acapulco, 250 Córdoba, Buenos Aires, Santiago, de la 16 la 32 de jucători.

Calendarul ATP pentru primul trimestru, înaintea actualizării de ieri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.