Stefanos Tsitsipas (20 de ani) a obţinut astăzi a 8-a victorie consecutivă în circuit.
După cele 4 care-i aduceau săptămâna trecută titlul la 250 Series Marsilia (acolo a avut BYE în primul tur), astăzi a obţinut-o pe a 4-a la ATP 500 Series “Dubai Duty Free Tennis Championships”.

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului:

Stefanos Tsitsipas (Grecia, 11 ATP) [5] – Gaël Monfils (Franţa, 23) 4-6, 7-6(4), 7-6(4)

Partida a durat 2h59′.
Un meci frumos, spectaculos, cu realizări tehnice deosebite, dar şi cu greşeli cauzate de oboseală sau de emoţie, cu câteva erori de arbitraj.
În primul set, Tsitsipas  a condus cu 3-0, dar s-a văzut egalat şi depăşit de Monfils.
În al doilea, grecul a ratat la 5-4 o minge de set, punctul fiindu-i acordat de arbitru – care a refuzat rejucarea – lui Monfils, după ce hawk-eye-ul îi dăduse dreptate. Balanţa s-a echilibrat, căci la 5-4 pentru Stefanos, în tie-break, un out mare al lui a fost dat bun, nici măcar Gaël necontestându-l, astfel grecul a primit mingi de set şi a valorificat prima ocazie.
În decisiv s-a câştigat doar cu serviciul, singurele momente în care cei doi au riscat fiind în jocul 5, când Tsitsipas a ratat două mingi de break şi în al 8-lea, când Monfils a ratat 4. În tie-break, Stefanos s-a desprins la 5-2, Monfils s-a apropiat la 5-4, dar asta a fost tot.

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în a 5-a finală a carierei, în afară de cea câştigată săptămâna trecută, el fiind deţinătorul titlului la 250 Series Stockholm (octombrie). Cele două finale pierdute au fost în faţa lui Nadal, tot anul trecut: 500 Series Barcelona (aprilie) şi Masters 1000 Toronto (august).

Victoria de astăzi îi mai aduce o importantă realizare lui Stefanos: de luni va intra pentru prima dată în top 10, pe ultimul loc al intervalului, în locul lui Marin Cilic, poziţie pe care deocamdată nu o poate îmbunătăţi, nici cu o victorie în finală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.