Carlos Alcaraz avea până săptămâna aceasta în palmares un titlu ATP – la Umag (zgură) şi se calificase în două semifinale – Marbella (zgură) şi Winston-Salem (hard), cele trei rezultate la categoria 250, începând cu luna aprilie a acestui an.
Acestora trebuie să le adăugăm neapărat sferturile de finală în care s-a calificat la US Open 2021, cel mai tânăr jucător care a reuşit acest rezultat la turneul de Grand Slam american.

Miercuri, Carlos Alcaraz (42 ATP) – a împlinit 18 ani pe 5 mai şi are un clasament maxim: 38 ATP / 13 septembrie –  s-a calificat în primul sfert de finală al carierei la nivel ATP 500, la “Erste Bank Open” Viena, după ce în optimi l-a învins pe  Andy Murray (156) [WC]: 6-3, 6-4 în 2h6′ după o partidă care a durat mult – fiecare set, peste o oră – raportat la scor, şase jocuri decizându-se la avantaje. În setul al doilea, jucătorul spaniol a revenit de la 2-4 [rezumatul zilei de miercuri, la sfârşitul ştirii].
Andy câştigase acum trei săptămâni prima lor întâlnire, în turul doi al ATP Masters 1000 Indian Wells.

Următorul adversar al lui Alcaraz va fi Matteo Berrettini (7) [3], pe care nu l-a mai întâlnit până acum.
Ei sunt singurii doi jucători care s-au calificat până acum în sferturi.

În afara lui Hubert Hurkacz [5], eliminat de Andy Murray în primul tur (R32) – ceilalţi 7 capi de serie sunt încă activi pe tablou, astfel că cele 6 optimi care se vor disputa joi – au început la ora 15.10 – se anunţă, toate, foarte interesante.

Turneul este transmis de Eurosport

Ordinea de joc – 28.10 – ATP Viena 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.