Doi jucători în vârstă de 18 ani – ambii invitaţi – au obţinut primele victorii pe un tablou principal, la primele partide jucate în circuitul ATP la 250 “Gonet Geneva Open”.

Dominic Stricker şi Arthur Cazaux

Dominic Stephan Stricker (419 ATP, clasat pe cel mai bun loc al carierei) [WC] l-a eliminat marţi pe Marin Cilic (46): 7-6(5), 6-1 după 1h18′ [rezumatul zilei de marţi, la sfârşitul ştirii].

Chiar dacă Marin Cilic (clasament maxim: 3 ATP / ianuarie 2018, 32 de ani) nu mai este în forma care-i aducea titlul de Grand Slam la US Open 2014 – plus finalele de la Wimbledon 2017 şi Australian Open 2018 – sau pe cel de la Masters 1000 Cincinnati 2016, el are totuşi 9 victorii din 17 meciuri în acest sezon, care i-au adus semifinalele de la ATP 250 Singapore şi Estoril, dar şi calificarea în optimile de la Masters 1000 Miami.

Aşadar, o victorie foarte importantă pentru elveţianul născut pe 16 august 2002, care a jucat aici primul său meci în circuitul ATP, tablou principal sau calificări.

Despre Dominic Stricker vorbeam toamna trecută, atunci când devenea dublu campion al juniorilor la Roland Garros. Tot atunci aflam că Roger Federer i-a luat pe el – şi pe învinsul lui din acea finală, tot un compatriot, Leandro Riedi – sub aripa lui protectoare şi s-a şi antrenat cu ei.

Stricker mai avusese o realizare importantă la seniori: anul acesta, invitat pe tabloul principal al ATP Challenger Lugano, câştigase titlul, la prima finală jucată în circuitul intermediar sau în cel ITF – şi devenise cel mai tânăr jucător elveţian, după Roger şi Stan, care obţinea o asemenea performanţă.

Ieri, deşi avea meciul programat imediat după el, Roger şi-a făcut timp să asiste la cel al lui Dominic, înainte de a-şi efectua încălzirea [Credit Foto: @espntennis]

 

 

 

 

Pentru Stricker în optimi urmează – astăzi (miercuri), de la ora estimată 14.30, meciul al doilea de pe terenul central – Marton Fucsovics (44).

Luni, un alt jucător de aceeaşi vârstă – născut la o săptămână după Stricker, pe 23 august – francezul Arthur Cazaux (517) [WC], clasat de asemenea pe cel mai bun loc al carierei, a câştigat primul meci pe un tablou principal ATP, în faţa compatriotului, Adrian Mannarino (37), cotat cap de serie 8: 6-3, 6-7(5), 6-3 în 2h27′.

Nici Cazaux – finalist la Australian Open 2020 în proba juniorilor – nu mai jucase pe un tablou principal, ci doar de trei ori în calificări, anul acesta trecuse în cele ale ATP Masters 1000 Madrid de Sebastian Korda (65).

Astăzi, în optimi, îl va întâlni tot în meciul al doilea, dar de pe terenul 1, pe Pablo Cuevas (102) [Q].

Ordinea de joc – 19.05 – ATP Geneva 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.