În conferinţe de presă virtuale acordate după meciul din optimile de finală (R16) ale ATP 250 “Gonet Geneva Open” [rezumatul video, la sfârşitul ştirii], cei doi protagonişti ai partidei au spus printre altele:

Pablo Andújar:

Sunt mândru de ce am realizat astăzi. Nu numai pentru că am câştigat, ci de felul în care am reuşit să mă concentrez în timpul partidei. Mi-a plăcut foarte mult să joc cu el. La fel aş fi spus şi dacă aş fi pierdut.

Am fost emoţionat, dar mi-am inoculat ideea că e doar un alt meci şi nu că joc cu Roger Federer, faţă de care am un respect enorm. M-am concentrat pe tenisul meu, pe jocul meu pe întreaga durată a partidei.

Mi-a fost foarte greu la primire, nu îi ghiceam serviciul, care era foarte bun. La 4-3, când nu a reuşit să joace cu primul am profitat de şanse şi aşa am reuşit să câştig la retur.

Sigur că e mult mai bun decât mine şi dacă am juca o partidă obişnuită, m-ar bate cu siguranţă. Dar nu cred că a făcut un meci rău. În anumite momente, în anumite aspecte a fost foarte bun. Prima lui lovitură după serviciu a fost foarte bună.

Roger:

Mă bucur că am revenit, dar când pierzi o partidă precum aceasta, nu te simţi niciodată bine.
M-am bucurat că voi juca aici, dar să explici într-o conferinţă de presă cum te simţi după înfrângere, cum s-a întâmplat şi de ce, nu e cel mai plăcut lucru.

Dar m-am bucurat că în anumite momente am putut să fac pe plac publicului şi de asemnea, că eram prezent pe teren. 

Dar aşteptam mai mult de la mine. Cred că şi la antrenamente am jucat mai bine. Dar după cum ştim, în meciuri este altfel.

Ţinta mea nu este Roland Garros, ci iarba. Aşa că săptămânile viitoare vor fi importante pentru a mă reobişnui cu circuitul.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.