A fost decis adversarul pe care îl va întâlni Roger Federer (8 ATP) [1] în optimile de finală ale ATP 250 “Gonet Geneva Open”.

Roger antrenându-se la Geneva
Videoclip de la primul antrenament, la sfârşitul ştirii

Acesta este Pablo Andújar (75), care l-a eliminat ieri, în primul tur (R28), pe Jordan Thompson (Australia, 63): 6-0, 6-4 în 1h26′.

În mod bizar, deşi jucătorul din Spania este doar cu 4 ani mai tânăr decât Roger (35 de ani, clasament maxim: 32 ATP / iulie 2015) ei nu s-au mai întâlnit până acum.

Partida a fost programată a 3-a de pe terenul central şi va începe la ora estimată 16.00. Iniţial era vorba ca aceasta să fie programată în meciul vedetă, de la 19.00 – cum era şi firesc – dar aseară, cu mare întârziere, organizatorii au anunţat ordinea de joc de astăzi, cu meciul lui Roger devansat [Ordinea de joc – 18.05 – ATP Geneva 2021].

Într-un interviu acordat L’Équipe, Roger a spus că a luat decizia de a participa la Geneva, după ce Roland Garros a fost amânat cu o săptămână.
După Roland Garros (30 mai – 13 iunie), unde a fost campion în 2009, va juca la ATP 500 Halle (14 – 20 iunie) – turneu pe care l-a câştigat de 10 ori, apoi va urma Wimbledon (28 iunie – 11 iulie), unde a cucerit 8 tiluri.

Este mulţumit că genunchiul a reacţionat bine la trecerea de la hard la zgură, dar faţă de revenirea din 2017, unde se antrenase intens cu Lucas Pouille, acum de-abia şi-a încheiat pregătirea fizică, aici urmând să-şi pună la punct şi jocul.

Nu s-a uitat prea mult la tenis, dar din câte a văzut, spune că nivelul jocului a progresat mult în circuit şi a-l atinge, reprezintă o provocare pentru el.

De asemenea, la conferinţa de presă a apreciat că nu se consideră încă pregătit pentru a-i înfrunta pe Nole sau pe Rafa. Va putea spune mai multe despre acest subiect, după ce va juca măcar 10 meciuri.

Cât despre Pablo Andujar, el se arată entuziasmat de meciul de astăzi:

Am jucat deja cu Djokovic [palmares direct: 0-2, nota noastră] şi Nadal [0-4]. Mi-am dorit să joc şi cu Federer, astfel ca într-o zi să am ce să le povestesc copiilor şi nepoţilor. Sunt bucuros şi nerăbdător.

Turneul este anunţat, ca toate ale categoriei ATP 250 în 2021,
în programul canalelor Look Sport

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.