Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul finalei
şi de la festivitatea de premiere ATP Masters Hamburg 2007

Videoclip, la sfârşitul ştirii

Evenimentul “German Open” găzduit de oraşul Hamburg a fost încadrat la cea mai înaltă categorie a circutului ATP – GP Championship Series, ATP Super 9, Masters – din 1972 până în 2008.
La reorganizarea categoriilor din 2009, turneul a fost declasificat şi a devenit ATP 500 Series, aşa cum este şi astăzi.
Evenimentul s-a disputat încă de la prima ediţie pe zgură şi a fost găzduit de complexul “Am Rothenbaum”.

Una dintre finalele memorabile a fost cea jucată pe 20 mai 2007, atunci când Roger Federer a stopat seria victorioasă pe zgură a lui Rafael Nadal, care bifase pe această suprafaţă 81 de victorii consecutive, record absolut în circuitul masculin pe una şi aceeaşi suprafaţă.
Despre traseul de până la victoria cu numărul 72 am vorbit de curând în contextul istoricei “Bătălii a suprafeţelor”. Apoi Rafa a mai câştigat 5 partide pentru titlul de la Masters Roma şi încă 4 la Hamburg.

Această serie a fost însă oprită de liderul ATP, după finala:

Roger Federer (1 ATP) [1] – Rafael Nadal (2) [2] 2-6, 6-2 6-0 [înregistrarea integrală a partidei şi a festivităţii de premiere, la sfârşitul articolului].
Premiile totale la acea ediţie au fost de 400.000 USD. În 2019 au fost 1.855-490 USD (categoria 500 Series!)

Palmaresul direct dintre cei doi devenea 7-4 (acum este 24-16) pentru Rafa.

*

A început montarea scaunelor (18 mai)
Credit Foto: sina.cn

Altfel, renovarea arenei principale din complexul Am Rothenbaum se apropie zilele acestea de final. Modernizarea a înglobat toate punctele importante ale arenei principale, dar şi ale intrării în facilitate, ale vestiarelor şi ale instalaţiilor sanitare pentru jucători şi spectatori. Capacitatea a fost scăzută de la 13.000, la 10.000 de locuri.
Cum turneul este deocamdată suspendat (iniţial trebuia să se dispute între 13-19 iulie), deci a dispărut presiunea timpului, s-a decis să fie efectuate şi câteva lucrări suplimentare faţă de cele prevăzute.
Lucrările au durat un an şi au costat 10 milioane de euro, 8 provenind din surse private.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.