Despre cele pătimite de Benoît Paire – dar şi de cei care au intrat în contact cu el – în bula de la New York am discutat pe larg.

El nu a jucat la US Open, din cauza unui test pozitiv, urmat de un altul la un interval de o săptămână. Următoarele au fost negative, astfel că a reuşit să plece din SUA.

A venit la Roma, unde a fost testat din nou negativ, a jucat un meci – a pierdut 2-6, 1-6 la Jannik Sinner – a plecat la Hamburg, unde a fost depistat din nou pozitiv, dar i s-a permis să se antreneze şi chiar să joace astăzi în primul tur, unde l-a întâlnit pe Casper Ruud.
Paire a abandonat la scorul 4-6, 0-2, iar ulterior a declarat presei că s-a simţit obosit, după ce a fost închis în camera de hotel şi în urma tuturor acestor frecuşuri:

Aici apare un prim semn de întrebare, căci ieri a fost fotografiat în tribune, fără mască, asistând la meciul Fognini – Kohlschreiber:

El a povestit freelancer-ului Jannik Schneider – care a publicat pe contul său de Twitter, informaţiile de mai jos – despre toate aceste tribulaţiuni, a mulţumit organizatorilor că l-au lăsat totuşi să joace şi a spus că nu înţelege de ce turneele au reguli diferite:

Acelaşi jurnalist l-a intervievat pe medicul turneului, Volker Carrero, care a explicat că nu este vorba despre un test pozitiv în premieră, caz în care jucătorul ar fi fost izolat pentru 10 zile şi nu ar fi avut voie să iasă din camera de hotel, ci despre o retestare după 3 săptămâni, care indică un reziduu al virusului în organism, or asta nu înseamnă că respectivul este şi contagios.
În cazul lui Paire s-a decis că nu există pericol de contagiune şi s-a luat această decizie în conformitate cu regulile în vigoare din oraşul-stat Hamburg, recomandându-i-se doar să rămână în camera de hotel.
Totuşi, medicul adaugă că Paire nu le-a spus că este obosit, ceea ce reprezintă un simptom, caz în care s-ar fi luat o altă decizie.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Roland Garros, unde un prim test pozitiv l-ar exclude din turneu, fără alte interpretări.

Benoît îşi păstrează însă serenitatea şi după ce se declară epuizat într-o postare de acum o oră pe Instagram:

Oare când se vor termina toate astea?

revine în stilu-i caracteristic:

Dacă rezultatul testului e negativ joc, dacă nu, mă duc acasă. Ambele soluţii sunt bune, pentru că în al doilea caz îmi voi revedea familia şi câinele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.