Mai întâi, câteva ştiri din circuitul ATP:

 • la conferinţa de presă acordată după ce a devenit campion la 500 Series “St. Petersburg Open”, Andrey Rublevcare astăzi a împlinit 23 de ani – a spus că acesta este cel mai important titlu din cele 6 de până acum, dat fiind contextul special – şi foarte trist – în care l-a cucerit: după ultimul meci de la Roland Garros a aflat că bunica lui, de care era foarte legat sufleteşte, murise. A zburat a doua zi la Moscova, vineri a fost la înmormântare şi imediat a plecat la Sankt Petersburg. Aşa că victoria de turneu a fost cel mai special şi mai emoţionant moment al vieţii sale

Credit Foto: spbopen.ru & atptour.com

De asemenea, el i-a adus un omagiu lui Rafael Nadal pe care îl consideră nu numai cel mai important jucător de tenis, ci şi cel mai valoros atlet din toate timpurile:

E greu de înţeles cum poate avea o asemenea forţă mentală

 • după demisiile din Consiliul Jucătorilor ale lui Novak Djokovic, Vasek Pospisil, John Isner şi Sam Querrey, au fost aleşi în locul lor Felix Auger-Aliassime (reprezentant al jucătorilor clasaţi între locurile 1-25), Jeremy Chardy (reprezentant al jucătorilor clasaţi între locurile 51 – 100), John Millman (reprezentant al jucătorilor clasaţi în top 50) şi Andy Murray (membru). Fostul vicepreşedinte, Kevin Anderson a devenit preşedinte. Ceilalţi 8 membri ai Consiliului rămân aceiaşi
 • aşa cum a spus explicit, Novak Djokovic îşi propune să doboare cât mai multe recorduri până la sfârşitul carierei. Pe termen scurt cel mai la îndemână îi este acela al numărului de săptămâni petrecute pe primul loc: el are acum 291 de săptămâni şi Roger Federer, 310.
  Astfel că şi-a adaptat strategia de participare la turnee în consecinţă: cum punctele nu se mai scad la 12 luni, ci doar la 24 (ATP a extins termenul de la 22 de luni) jucătorii nu pierd punctele de anul trecut, ci doar îşi adaugă altele, în eventualitatea în care obţin mai multe, la acelaşi turneu sau la altele, respectând desigur algoritmul de calcul: 18 turnee, dintre care 4 Grand Slam + 8 Masters 1000 + cele mai bune 6 din restul.
  Nole are asigurat locul 1 până la sfârşitul anului, adică va ajunge la 301 săptămâni. Totuşi, el a optat pentru cea mai eficientă variantă: nu va participa la ATP Masters 1000 Paris, unde este deţinătorul titlului, în schimb a acceptat wild card-ul la 500 Series Viena, unde nu mai jucase din 2007.
  De asemenea, el poate obţine un spor de puncte de la Turneul Final ATP, unde anul trecut nu trecea de grupe, după ce câştiga doar un meci şi colecta doar 200 de puncte

Sursă: @Tennismylife68

 • un anunţ de ultimă oră legat de turneul de la Paris (31 octombrie – 8 noiembrie),
  premiile financiare pentru fiecare fază a turneului vor fi reduse drastic:

Sursă: OlegS@AnnaK_4ever

*

Săptămâna aceasta – pe lângă ATP 250 Series “European Open” de la Antwerpen, se mai dispută un singur turneu, al doilea în săptămâni consecutive de la Köln, găzduit tot de Lanxess Arena, cu numele sponsorului puţin modificat – “bett1HULKS Championship” – şi cu premii financiare (contribuţie financiară totală) tot în valoare de 271.345 €.
Din cauza restricţiilor sanitare, turneul de săptămâna aceasta se dispută fără spectatori.

Credit Foto: @bett1_hulks

Finaliştii de săptămâna trecută de la Köln – Sascha şi Félix – s-au destins înaintea celui de-al doilea turneu, cu hocheistul german Edmonton Oilers, Leon Draisaitl

Turneul de săptămâna aceasta pare mai puternic, cel puţin în ce priveşte capii de serie, noi veniţi printre alţii fiind Diego Schwartzman şi Denis Shapovalov.
Roberto Bautista Agut s-a retras – semifinalist săptămâna trecută, acum era cap de serie 4 – accidentat la cot. De asemenea, Hubert Hurkacz – cap de serie 6 – din cauza unei afecţiuni stomacale şi Andy Murray, cu probleme în zona pelviană, se pare, nu la şold cum este anunţat pe fişierul PDF oficial. Andy a mai avut aceeaşi problemă şi acum un an, care este cauzată tot de operaţia de la şold.

Doar unul dintre favoriţi a fost înlocuit pe tablou de alt cap de serie, Marin Cilic [9], care a şi fost eliminat luni, de Steve Johnson (71)  7-6(3), 6-4.

Tabloul este de 28 de jucători, primii 4 favoriţi au BYE în primul tur. În locul lui Bautista Agut, Félix Auger-Aliassime [5] este cel care nu va juca în primul tur.

Jumătatea superioară

Sfertul 1: A. Zverev (7) [1], Mannarino (41) [8]

Sfertul 2: Shapovalov (12) [3],  –

Jumătatea inferioară

Sfertul 3: Struff (32) [7], Auger-Aliassime (22) [5]

Sfertul 4: Marin Cilic (40) [9] Johnson, Schwartzman (9) [2]

Partidele încep astăzi la ora 15.00:

Ordinea de joc – 20.10 – ATP Köln 2020

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.