Jannik Sinner este primul semifinalist al turneului ATP 250 Series “bett1HULKS Championship”, care se dispută la Köln.

El s-a calificat astfel în a doua semifinală a carierei, după cea din 2019 de la 250 Series Antwerpen şi îşi continuă finalul de sezon foarte bun, căci acest rezultat a fost precedat de sfertul de finală de la Roland Garros (9 victorii în cele 11 partide jucate la ultimele 3 turnee).

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei de astăzi
Videoclip la sfârşitul ştirii

Celor două semifinale le poate fi adăugată şi aceea de la Turneul Final Next Gen 2019, pe care avea să-l câştige ulterior – dar în care nu se acordă puncte ATP.

Oricum ar fi, datorită celor 78 de puncte ATP nete acumulate până acum (90 brute) – jucătorul născut pe 16 august 2001, clasat pe cel mai bun loc al carierei, 46 ATP – este sigur că va ocupa cel puţin locul 44 ATP, adică un nou maxim al clasamentului.

Astăzi, în sferturile de finală a avut un meci foarte greu cu veteranul Gilles Simon (58): 6-3, 0-6, 6-4 în 2h33′.

După ce a câştigat primul set, Jannik a avut o sincopă, iar Gilles a câştigat 8 jocuri la rând, care i-au asigurat un set 2 alb şi un avantaj de 2-0 în decisiv. Dar din acel moment, jucătorul francez a mai obosit, iar italianul a profitat şi a început să joace excelent. A câştigat două jocuri la primire, avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit, chiar dacă Simon, a avut în ultimul game trei şanse de a egala la 5.

Următorul adversar al lui Sinner va fi decis în partida Alexander Zverev (7 ATP) [1]Adrian Mannarino (41) [8], care se va disputa mai târziu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.