Daniil Medvedev şi-a adăugat palmaresului, la ATP 250 “Mallorca Championships”, primul titlu al carierei pe iarbă, la prima finală în care s-a calificat pe această suprafaţă.
În prealabil, el pierduse în două rânduri în semifinale la ATP 500 Queen’s 2019 şi ATP 250 Eastbourne 2017.
Un titlu de o categorie mai mică pentru pretenţiile lui, dar după ce anul acesta la Roland Garros a obţinut primele patru victorii, la a 5-a participare, completarea de acum pe iarbă reprezintă un început promiţător pe alte suprafeţe decât hard-ul, pentru că pe acestea are nevoie neapărat de rezultate decente, pentru a ataca într-un orizont mediu de timp locul 1 ATP.

Embed from Getty Images

Imagini de la festivitatea de premiere şi din timpul partidei
Rezumatul video al finalei, la sfârşitul ştirii

El a câştigat astăzi al doilea titlu al sezonului, după ATP 250 Marsilia, primul pe iarbă [10 pe hard] şi al 11-lea al carierei:

În finala disputată astăzi, el a obţinut o victorie categorică:

Embed from Getty Images

Daniil Medvedev (2 ATP) [1, WC] – Sam Querrey (60) 6-4, 6-2 în 1h6′

Jucătorul american (clasament maxim: 11 ATP / februarie 2018, 33 de ani) a jucat în a 20-a finală a carierei, palmares 10-10 şi a 5-a pe iarbă, palmares 1-4.

La festivitatea de premiere a avut loc un dialog spumos între cei doi finalişti:

Sam: Continuă tot aşa. Îţi ţin pumnii ca să devii într-o bună zi primul în lume.
Daniil: Succes la Wimbledon. Sper că o să mai baţi nişte numere 1, aşa cum îţi e obiceiul.

Sam Querrey are două victorii la numere 1 ATP, una dintre ele în faţa lui Novak Djokovic, chiar la Wimbledon, în turul 3 al ediţiei 2015.
Sam este pe jumătatea lui de tablou, nu pe a lui Nole, dar probabil că Daniil se teme de Roger, pe care americanul îl poate întâlni, teoretic, în optimi.

 

Bolelli (stânga foto 1) şi González; în foto 3 şi 4 Máximo este felicitat de fetiţa lui

Campionii în proba de dublu au fost decişi în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, după ce finaliştii de pe jumătatea superioară – Novak Djokovic  / Carlos Gómez–Herrera  s-au retras din turneu:

Simone Bolelli (Italia, 54) / Máximo González (Argentina, 39) [4] – Marcus Daniell (Noua Zeelandă, 41) / Philipp Oswald (Austria, 31) [2] 6-1, 7-5

Bolelli / González au câştigat al 3-lea titlu împreună, după ATP 250 Santiago de Chile şi Parma, ambele anul acesta

Simone Bolelli (clasament maxim: 8 ATP / august 2015, 35 de ani) a câştigat al 8-lea titlu al carierei, printre care şi Australian Open 2015 (/ Fabio Fognini), iar Maximo Gonzalez (clasament maxim: 22 ATP / aprilie 2019, 37 de ani), pe al 11-lea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.