Se ştia încă după eliminarea lui Daniil Medvedev în sferturile de finală, că ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú” va oferi în 2021 un campion nou la această categorie de turnee a circuitului.
Dar după disputarea semifinalelor, în finală s-au calificat doi jucători, care nu numai că nu jucaseră până acum într-o finală a categoriei, dar nici în vreuna a celei imediat inferioare, ATP 500.

Amândoi au mai disputat câte două finale ATP 250 şi au devenit de fiecare dată campioni. Simetria se prelungeşte în sensul că al doilea titlu a fost cucerit de ambii, anul acesta.

Jannik Sinner (19 ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei: 31 ATP) a câştigat titlurile la Sofia 2020 şi “Great Ocean Road”, Melbourne 2021.

Hubert Hurkacz (24 de ani, clasament maxim: 28 ATP / februarie 2020) a devenit campion la Winston-Salem 2019 şi Delray Beach 2021.

Embed from Getty Images

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, Jannik Sinner (31) [21] a trecut de Roberto Bautista Agut (12 ATP) [7]: 5-7, 6-4, 6-4

Partida a durat 1h28′.
Sinner a revenit în primul set – aici, fără un deznodământ pozitiv pentru el – şi în al treilea, de la 1-3 în faţa unui jucător cu o incomparabil mai mare experienţă decât a sa, iar setul doi l-a tranşat în favoarea lui, în ultimul joc, unicul câştigat la primire în acea manşă.
Chiar dacă maturitatea în joc a spaniolului a fost vădit superioară – mai precaut, mai aşezat – italianul din Tirol a echilibrat partida şi apoi a înclinat balanţa în favoarea lui, datorită deselor momente de tenis extraterestru, dar şi a psihicului “de robot” aşa cum spunea în glumă, învinsul lui din semifinale, Alexander Bublik.

Palmaresul direct a devenit acum 2-0 pentru jucătorul italian.

Jannik  a devenit:

  • al 5-lea cel mai tânăr jucător – 19 ani şi 227 de zile (n. 16 august 2001) – care se califică într-o finală ATP Masters 1000 şi primul după aproape 16 ani:

Sursă: TennisMyLife68

  • al doilea italian care se califică într-o finală, Masters 1000, după Fabio Fognini – 31 ani şi 326 de zile – la Monte Carlo 2019
  • Sinner a reuşit această performanţă la doar a 4-a participare (a doua în afara Romei); ierarhia la acest capitol: 

Embed from Getty Images

În semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, Hubert Hurkacz (37) [26] l-a învins pe Andrey Rublev (8 ATP) [4]: 6-3, 6-4.

Partida a durat 1h27′.
Hurkacz s-a desprins în primul set la 5-1, scor la care a ratat trei mingi de set şi a pierdut unul din cele două break-uri, pe care le avea înainte. A mai ratat o minge de set, la primire, şi încă una în următorul joc de serviciu, înainte de a o converti pe a şasea.
Jucătorul polonez a început setul doi cu un break, pe care l-a apărat până la finalul partidei. Tot el a mai ratat o şansă de a câştiga la primire în jocul 5 şi încă una în al 9-lea – la 5-3 – care a fost şi minge de meci.
De-abia în ultimul game al meciului şi-a creat Andrey şanse de break – trei la număr – toate ratate. După a doua, Hubert a mai ratat o minge de meci, dar a treia a fost cea cu noroc sau mai bine zis, una convertită cu clasă.
Palmaresul direct a devenit acum 2-0 pentru jucătorul polonez.

[Rezumatele video ale semifinalelor, la sfârşitul articolului]

Finala:

Jannik Sinner (31) [21]Hubert Hurkacz (37) [26]

Palmares direct: 0-0

se va disputa duminică.

Aceasta este doar a 4-a finală din istoria turneelor Masters în care se vor întâlni jucători din afara top 30 ATP:

Jannik se va clasa pe locul 14 dacă va câştiga finala şi pe locul 23, dacă o va pierde, caz în care Hubert ar progresa până pe locul 16. În cazul unei înfrângeri, jucătorul polonez se va situa pe locul 25.

Până atunci, astăzi (sâmbătă) se va juca finala turneului WTA 1000, care va începe la ora 20.00:

Ordinea de joc – 03.04 – ATP / WTA Miami 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.