Finala turneului ATP 250 “Open 13 Provence”, care s-a disputat la Marsilia, a fost una extrem de echilibrată. Cei doi adversari au încercat să-şi pună în valoare atuurile, Daniil Medvedev, forţa şi precizia geometrică iar Pierre-Hugues Herbert, tehnica, fineţea loviturilor şi creativitatea.
Din  această confruntare a rezultat un tenis foarte frumos – mai ales în setul al doilea – o bătălie tactică, pe care am urmărit-o cu sufletul la gură.
Câştig de cauză a avut viitorul număr 2 ATP – începând de mâine – dar el s-a desprins doar în ultimul game al meciului. Atunci a profitat şi de greşelile adversarului şi a rezolvat surprinzător de simplu o finală care fusese destul de complicată pentru el.

Partida s-a încheiat la timp pentru jucătorul rus şi pentru că spre sfârşit începuse să devină iritat la adresa arbitrului Fergus Murphy. Dar la festivitatea de premiere l-a felicitat pe acesta, asigurându-l că s-a achitat excelent de sarcină şi a recunoscut că el este câteodată rău cu arbitrii.

Credit Foto: @open13 & @atp

Daniil Medvedev (3 ATP) [1] – Pierre Hugues-Herbert (93) 6-4, 6-7(4), 6-4

Partida a durat 2h11′.
Primul set a fost decis după o serie de 3 break-uri între jocurile 5 şi 7, în urma căruia Daniil a rămas în avantaj. Acesta a fost singurul joc de serviciu pe care l-a pierdut jucătorul rus aici.
Setul doi a fost lipsit de break-uri, dar Pierre-Hugues a fost singurul care a avut oportunităţi – trei la număr. El s-a impus totuşi în tie-break şi i-a luat singurul set lui Daniil la acest turneu.
Şi în decisiv părea că decizia se va lua la fel, primele 9 jocuri au fost câştigate categoric la serviciu. Doar că în al 10-lea, Medvedev – aflat la primire – a sprintat spre titlu, de la 15 egal, cu 3 puncte câştigate la rând.

Daniil Medvedev (25 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei) a câştigat astăzi al 10-lea titlu al carierei – toate pe hard, 6 pe hard indoor (din tot atâtea finale disputate în sală) – precedentul la Turneul Final ATP 2020:

*

Finala de dublu s-a încheiat cu rezultatul:

Credit Foto: @atp

Lloyd Glasspool (Marea Britanie, 129 ATP la dublu) / Harri Heliövaara (Finlanda, 100) – Sander Arends (89) / David Pel (83) (ambii Olanda) 7-5, 7-6(4)

Lloyd Glasspool (27 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei) şi Harri Heliövaara (31 de ani, clasament maxim: 97 ATP / februarie 2021) au cucerit primul titlu, împreună sau separat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.