După triumful [articol actualizat cu fotografii şi videoclip] de la ATP Masters 1000 “Rolex Paris Masters”, Daniil Medvedev:

Daniil, soţia lui – Daria Medvedeva – şi antrenorul Gilles Cervara
Credit Foto: sina.cn

Sursă: @JeuSetetMaths

  • a câştigat al 3-lea turneu Masters 1000 al carierei, la vârsta de 24 de ani şi 4 luni; Rafael Nadal realiza această performanţă la 19 ani şi două luni, când avea deja în palmares titlurile de la Monte Carlo, Roma şi Montréal 2005:

Sursă: TennisMyLife68

După ce a câştigat titlul, Daniil a spus printre altele: 

Este extraordinar. Sunt fericit. Nu-mi arăt sentimentele după meciuri, dar sunt cu adevărat bucuros după ce le câştig. Înaintea turneului nu eram în cea mai bună formă. Mă plângeam soţiei mele:
“O, Doamne, nu am nivelul necesar. Nu am nicio finală. Joc atât de rău.”
Dar acum sunt campionul de la Bercy, un turneu pe care îl ador.

Pe Daniil nu-l leagă de Franţa doar naţionalitatea antrenorului său, Gilles Cervara sau că este rezident la Monaco, Principatul de pe Riviera Franceză, că de câţiva ani locuieşte la Cannes şi că vorbeşte fluent limba lui Molière:

Era să mă nasc în Franţa, căci părinţii mei luaseră decizia să se mute în această ţară. Dar am venit pe lume cu o lună mai devreme la Moscova.
Ai mereu posibilitatea să joci pentru altă ţară. Mulţi ruşi joacă pentru Kazahstan, pentru că acolo carierele lor sunt mai bine finanţate.
Dar eu vreu să joc pentru Rusia. Ştiu că sunt rus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.