Novak Djokovic a câştigat astăzi al 6-lea titlu la ATP Masters 1000 “Rolex Paris Masters”, singurul turneu de această categorie, care se dispută indoor (din 2009 încoace) şi s-a instalat singur – fără Rafael Nadal – în fruntea ierarhiei la capitolul titluri ATP Masters câştigate, 37, faţă de cele 36 ale jucătorului spaniol.

El a devenit al treilea jucător care câştigă ambele turnee de la Paris – Roland Garros şi Paris Bercy – în acelaşi an, după Ilie Năstase, în 1973 şi Andre Agassi, în 1999.

Finala disputată între primii doi jucători ai ierarhiei, care anul acesta se mai întâlniseră în ultimul meci la Australian Open şi US Open, împărţindu-şi victoriile, i-a prilejuit numărului 1 al clasamentului ATP şi al sezonului 2021, o revenire de la 0-1 la seturi.
Ca în multe alte ocazii, el s-a strecurat în mintea adversarului inoculându-i o exagerată siguranţă în forţele proprii. Dacă la sfârşitul primului set, Nole exersa jonglerii cu racheta, dând senzaţia că este dezarmat, în următoarele două a preluat treptat iniţiativa şi a curmat ambele tentative de a reintra în partidă ale lui Daniil.
Nu i-a fost prea greu pentru că spre final, rusul şi-a pierdut cumpătul, răzbunându-se cu o minge trimisă în tribune, pe un spectator, care îl deranja sistematic la serviciu.

Credit Foto: @rolexparismasters

Novak Djokovic (1 ATP) [1] – Daniil Medvedev (2) [2] 4-6, 6-3, 6-3

Partida a durat 2h15′.
Medvedev a câştigat primul set datorită break-urilor din jocurile 1 şi 7, Djokovic intervenind cu unul în al 4-lea. În al 6-lea, sârbul a ratat o şansă de a prelua el conducerea cu un al doilea game câştigat la retur.
În al doilea, jocul 4 câştigat la retur de Nole s-a dovedit a fi în cele din urmă suficient, chiar dacă Daniil a ratat la 3-5, trei mingi de re-break – singurele pe care le-a avut în set de a câştiga la retur – ca apoi să salveze primele două mingi de set.
În decisiv, jucătorul sârb s-a distanţat cu două break-uri la 5-2, cel rus a recuperat unul, convertind singura lui şansă de break, dar liderul ierarhiei ATP a închis cu un alt joc câştigat la retur.
Palmaresul direct a devenit acum 6-4 pentru Djokovic.

Novak Djokovic a câştigat al 5-lea titlu al sezonului – primele 4 la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi ATP 250 Belgrad, al 62-lea pe hard şi al 86-lea al carierei [17 pe zgură, 7 pe iarbă]: 

  • 20 de Mare Şlem
  • 5 Turnee Finale ATP
  • 37 Masters 1000
  • 14 ATP 500 Series
  • 10 ATP 250 Series

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.