Matteo Berrettini nu s-a lăsat impresionat de sezonul excelent al adversarului său, care în plus se prezentase în finala turneului ATP 250 “Serbia Open“, disputat la Belgrad, pe zgură, cu proaspăta victorie în faţa liderului ATP şi a cucerit al 4-lea titlu al carierei, după finala:

Embed from Getty Images

Matteo Berrettini (10 ATP) [2] – Aslan Karatsev (28 ATP) [3] 6-1, 3-6, 7-6(0)

Partida a durat 2h27′.
Două jocuri câştigate la primire de jucătorul italian în primul set, unul de cel rus în al doilea, un schimb de break-uri în jocurile 2 şi 3 ale setului decisiv şi o minge de meci ratată de Matteo la 6-5, când primea, au dus finala într-un tie-break în care numărul 10 ATP a câştigat toate punctele [rezumatul video al finalei şi festivitatea de premiere, la sfârşitul ştirii].

Embed from Getty Images

Matteo Berrettini (25 de ani, clasament maxim: 8 ATP / 4 noiembrie 2019) a mai dres din impresia pe care o lăsase în ultima perioadă, din cauza rezultatelor modeste pentru un membru al top 10 ATP şi care au stârnit şi un val de ironii pe reţelele de socializare, având ca bază prezenţa sa în acel select interval al ierarhiei, doar datorită clasamentului îngheţat.

El a câştigat aici primul titlu, la prima finală jucată după ATP 250 Stuttgart (iunie) 2019, turneu disputat pe iarbă. Pe precedentele două le căştigase pe zgură, la Budapesta, tot în 2019 – an în care reuşea cel mai bun rezultat la un turneu major, semifinale la US Open – şi Gstaad 2018, toate turneele fiind de categoria ATP 250.

Matteo şi-a păstrat în clasamentul ATP dat publicităţii astăzi aceeaşi poziţie în top 10 ATP, iar Aslan a revenit pe cel mai bun loc al carierei – 27 ATP – pe care îl ocupa pentru prima dată pe 22 martie.

Legat de prezenţa părinţilor lui la finală [foto deasupra], Matteo a spus la conferinţa de presă:

A fost ceva ce mi-am dorit mult, pentru că tata venise la München, atunci când am pierdut finala – singura în care a fost învins în carieră – iar mama, niciodată.
Aşa că mi-am spus: acesta este momentul. Şi prezenţa lor la acest meci îmi va rămâne în minte pentru totdeauna.
M-au susţinut de când eram mic, aşa că este o onoare să-i am lângă mine.

Despre finala de dublu am vorbit ieri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.