În al 3-lea sfert de finală care s-a disputat astăzi la ATP Masters 1000 “Rolex Shanghai Masters” a câştigat, la fel ca în al doilea, jucătorul mai slab cotat:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: sina.cn
Videoclip, la sfârşitul ştirii

Alexander Zverev (Germania, 6 ATP) [5] – Roger Federer (Elveţia, 3) [2] 6-3, 6-7(7), 6-3

Partida a durat 2h4′.
Zverev a câştigat primul set datorită break-ului din jocul 6, după ce a fructificat unica oportunitate din primul set, în timp ce Federer n-a avut niciuna.
În setul 2, după un schimb de break-uri în jocurile 2 şi 3, Sascha a reuşit să câştige încă o dată cu returul în jocul 11 şi la 6-5 s-a desprins la 40-0 [de aici, până la finalul setului, videoclip la sfârşitul ştirii]. A urmat însă o perioadă de joc magic al lui Roger care a câştigat următoarele 5 puncte, salvând primele 3 mingi de meci.
În tie-break, Federer a avut un mini-break înainte pentru 5-3, dar acum o serie a neamţului l-a pus în situaţia de a mai salva alte două mingi de meci – la 5-6 şi 6-7 – ca apoi să câştige setul, la prima oportunitate.
Elveţianul însă era evident obosit, astfel că în decisiv a fost sub Zverev, căci după ce şi-a pierdut serviciul în jocul 2 nu a reuşit să emită pretenţii pe serviciul acestuia. Şi starea de iritare care l-a cuprins – s-a ciondănit des cu arbitrul de scaun – a contribuit la evoluţia modestă din setul decisiv.
Zverev a servit 17 aşi şi a câştigat 101 din punctele jucate, iar Federer, doar 3 şi 81 de puncte.

Palmaresul direct a devenit acum 4-3 în favoarea germanului, care a câştigat azi prima partidă din 2019 în faţa unui jucător din top 10 ATP(!), s-a calificat în prima semifinală Masters 1000 a sezonului – pe ultima o juca aici anul trecut – şi a 8-a a carierei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.