Jannik Sinner a câştigat astăzi la ATP 250 Series “Sofia Open” primul titlu al carierei [victoria de la Turneul Final Next Gen 2019 nu se contabilizează, acela fiind un turneu neoficial, unde nu s-au acordat puncte ATP].

Credit Foto: @sofiaopen & sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În finala turneului de la Sofia, între doi jucători fără titlu în palmares şi care îşi pierduseră doar de câte trei ori serviciul pe drumul spre finală:

Jannik Sinner (44 ATP) – Vasek Pospisil (74) 6-4, 3-6, 7-6(3)

Partida a durat 2h14′.
Sinner a ratat trei mingi de break în jocul 2, dar în al 4-lea a câştigat la primire. Singura şansă de breka a lui Pospisil a venit în următorul game, dar a ratat-o. De acolo şi până la finalul setului, italianul şi-a apărat serviciul, cu două dintre cele trei jocuri câştigate la avantaje, iar ultimul la zero.
Partida semăna leit cu cea pe care Jannik o câştigase în semifinale [articol care conţine şi principalele repere carierei lui], serviciu sigur, explozie şi precizie pe forehand.
Cu atât mai mult, cu cât el a reuşit un break în primul joc al setului 2. Dar de aici, jocul lui s-a destrămat (prea sigur de victorie?). Trădat de serviciu şi de dreaptă, pripit în timpul punctelor, a făcut un pas înapoi şi experimentatul canadian s-a strecurat prin breşa creată: a reuşit imediat re-break-ul, iar în jocul 6 cu încă un joc câştigat la primire – în urma căruia Sinner a avut o izbucnire nervoasă – s-a desprins şi a încheiat la rândul lui cu un game de serviciu la zero. 
În decisiv, doar în primul joc au fost oportunităţi de break, cele ratate de Vasek, de la 15-40 şi neutralizate de Jannik cu 4 puncte câştigate la rând. În continuare, cei doi nu şi-au asumat riscuri prea mari – deşi în a doua parte a setului am văzut câteva puncte superbe – nedorind să-şi pericliteze şansele pentru primul titlu ATP din cauza propriilor erori.
Astfel s-a ajuns la tie-break, decis de două mini-break-uri, cele ale lui Jannik în  punctele 7 şi 10.

Jannik Sinner va progresa în clasamentul de luni, până pe locul 37 ATP, un nou maxim al carierei [premiile financiare, în tabelul PDF de mai jos].

Tânărul jucător italian – născut pe 16 august 2001 – a devenit cel mai tânăr campion în circuit de la Kei Nishikori, la Delray Beach 2008, la 18 ani şi o lună. 

De asemenea, Jannik este primul jucător născut în 2001, care câştigă un titlu ATP (foto 1) şi cel mai tânăr campion ATP italian din Era Open (foto 2):

Sursă: JeuSet&Maths & TennisMyLife68

Sinner a devenit al 6-lea jucător care a câştigat primul titlu al carierei în 2020:

Ugo Humbert Auckland
Casper Ruud Buenos Aires
Thiago Seyboth Wild Santiago
Miomir Kecmanovic Kitzbühel
John Millman Nur-Sultan
Jannik Sinner Sofia

 

Sursă: @atptour.com

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

Galerie Videoclipuri (2)
Rezumatul finalei şi al festivităţii de premiere.
Cele mai reuşite puncte ale lui Sinner în drumul spre titlu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.