Până la urmă, organizatorii ATP 250 Series “Sofia Open” au găsit doi jucători – între timp se retrăsese încă unul – de care mai aveau nevoie în calificări:

  • Luke Saville (Australia, 365 ATP, clasament maxim: 152 ATP / 2015), aflat aici pentru proba de dublu – unde are un clasament foarte bun: 37 ATP – care a şi fost eliminat de favoritul principal al calificărilor, Gilles Simon (59) [1].

Luke este viitorul soţ al Dariei Gavrilova, nunta este programată pe 28 noiembrie.

Gilles va juca astăzi pentru un loc pe tabloul principal cu Illya Marchenko (Ucraina, 216, clasament maxim: 49 ATP / 2016).
Să ne reamintim că jucătorul francez îl elimina mai deunăzi pe Denis Shapovalov (12) în optimile 250 Series Köln 2.
El joacă în calificări pentru că – probabil – atunci când s-a înscris, a omis să opteze pentru statutul de rezervă pentru tabloul principal, neavând astfel dreptul să progreseze pe acesta, după retrageri.

Simon şi Saville, în timpul partidei de ieri
Credit Foto: @sofiaopen

  • Fabrizio Ornago (Italia, 424), care a trecut de un jucător bulgar invitat în prima rundă, Gabriel Donev (981)

Şi pe tabloul principal s-au mai consemnat două retrageri după tragerea la sorţi – înainte fuseseră o puzderie – Pablo Andujar (57) şi Laslo Djere (54) – astfel că din calificări vor promova cei 4 câştigători din runda a doua, plus 2 lucky loseri.

Astăzi – duminică – se vor disputa cele 4 partide din runda a doua – dar şi primele două de pe tabloul principal: în prima va juca John Millman (38) [6], iar în a doua – cu începere de la ora estimată 19.30 – va fi Radu Albot (90) – Yuichi Sugita (99) [Tablourile în format PDF şi Ordinea de joc, mai jos].

*

Probleme cu prezenţa şi la alt turneu care s-a disputat săptămâna aceasta: la ATP Challenger Parma (premii în valoare de 44.820 €) în proba de dublu nu au fost adunate decât 12 echipe, deci 4 au avut BYE în primul tur. Mai mult, alte două s-au retras înaintea primului meci, astfel că în primul tur s-au disputat doar două meciuri (în loc de 8).
În sferturi s-a mai retras o echipă (care câştigase prin wo în primul tur) şi de acolo lucrurile au intrat în normal, dacă se poate spune aşa [tabloul turneului].

*

Turneul ITF W15 de la Castellón a fost anulat la mijlocul turului 1 din cauza ploii şi jucătorii nu au primit niciun ban de la organizatori, care s-au prevalat de articolul din regulamentul ITF, încadrându-se la situaţia: turneul nu a fost anulat de la bun început – caz în care ar fi primit premiile cuvenite primei runde -, dar nici nu s-a încheiat un tur complet – sau mai multe – caz în care le-ar fi primit pe cele ale învinşilor din turul respectiv.

 

 

Se pare că jucătorii vor apela la sprijinul ITF.

Suport Info: Oleg S.@AnnaK_4ever

 

Ordinea de joc – 08.11 – ATP Sofia 2020

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.