• Calendarul mult aşteptat al circuitului ATP va fi publicat în primele zile ale lunii decembrie, dar doar pentru primul trimestru, o decizie înţeleaptă, căci ne-am plictisit de turnee “pe hârtie”.
    Deci până atunci vom avea şi datele definitive pentru Australian Open, unde lucrurile nu au progresat în ultimele zile. Dimpotrivă, nici carantina “soft”, care le-ar permite jucătorilor să se antreneze, nu este certă, aşa cum se credea, în acest sens fiind aşteptată în continuare permisiunea autorităţilor statului Victoria
  • Fabio Fognini va avea un nou antrenor. Acesta este argentinianul Alberto Mancini, fost jucător important (dreapta în foto – luată la Sanremo – în stânga este preparatorul fizic Alejandro Lacour).

Acum în vârstă de 51 de ani, Alberto Mancini a fost 8 ATP în 1989 şi a câştigat trei titluri la simplu: Bologna 1988 şi turneele Masters de la Monte Carlo – după o finală cu Boris Becker (3) şi Roma – după o finală cu Andre Agassi – în 1989.
S-a retras în 1996 şi l-a antrenat printre alţii pe compatriotul lui, Guillermo Coria, apoi a fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Argentinei, cu care s-a calificat în finalele din 2006 şi 2008. 

Fabio Fognini (17 ATP, clasament maxim: 9 ATP / iulie 2019, 33 de ani) s-a operat în timpul întreruperii la ambele glezne, iar după revenire nu a câştigat decât un meci la cele 4 turnee la care a participat.
După despărţirea de Franco Davin – alt fost jucător argentinian – cu care lucrase între 2016 şi 2019, el fusese pregătit temporar de Corrado Barazzutti.

*

Juan Martín del Potro şi Dominic Thiem sunt hotărâţi să participe la Jocurile Olimpice din 2021.

Argentinianul (154 ATP, fost 3 ATP / august 2018, 32 de ani) – care nu a mai jucat de la 500 Series Queen’s (iunie) 2019 –  mărturiseşte că recuperarea este foarte dificilă, dar doreşte să revină cu orice preţ pe teren pentru a mai juca încă o dată pentru ţara lui – a fost deja medaliat cu bronz la Londra 2012 şi cu argint la Rio de Janeiro 2016.
Este mulţumit că nu a luat încă decizia de a se retrage, după cele patru operaţii la încheieturile mâinilor – una la cea dreaptă şi trei la stânga – şi trei la genunchi.

Austriacul (27 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei) nu era un fan al participării la Jocurile Olimpice, dar acum şi-a schimbat optica, probabil şi datorită antrenorului său, Nicolás Massú. Aşa cum scriam şi zilele trecute, chilianul a devenit campion olimpic la Atena 2004, atât la simplu, cât şi la dublu (/ Fernando González).

*

Feliciano Lopez a anunţat în calitatea sa de director al evenimentului combinat  de la Madrid, că în 2022, cel mai târziu în 2023 complexul de la Caja Mágica va mai beneficia de o arenă, astfel ca să se poată disputa câte două sesiuni de zi şi de noapte.
De asemenea, a spus că anunţul privind un acord cu Primăria pentru ca turneul să se dispute până în 2031 este iminent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.