Alex De Minaur a câştigat ieri la ATP “Viking International Eastbourne” – care s-a disputat în paralel cu evenimentul WTA – al 5-lea titlu al carierei şi al doilea al sezonului, după ATP 250 Antalya.

Embed from Getty Images

Rezumatul video al finalei, la sfârşitul ştirii

Este adevărat că între titlul cucerit în luna ianuarie la Antalya (pe hard) şi sezonul pe iarbă, a avut rezultate foarte slabe în circuit, reuşind doar în două rânduri să lege câte două victorii.
Reintrarea în formă şi-o anunţase săptămâna trecută la ATP 500 Queen’s, unde a ajuns în semifinale.

Finala a fost una echilibrată:

Alex De Minaur (18 ATP) [2] – Lorenzo Sonego (27) [3] 4-6, 6-4, 7-6(5) în 2h40′, după un set decisiv fără nicio oportunitate de break şi un tie-break în care jucătorul australian se desprinsese la 5-3, dar fusese egalat temporar de cel italian.

Celelalte 3 titluri ale lui Alex sunt tot de categoria 250 şi le-a câştigat tot pe hard, la fel ca pe cel din Antalya: Sydney, Atlanta şi Zhuhai, toate în 2019.

Alex (22 de ani împliniţi pe 17 februarie), clasat săptămâna aceasta pe cel mai bun loc al carierei şi-l va îmbunătăţi începând de luni, el urmând să progreseze pe 14 ATP (estimare, neoficial).

Lorenzo Sonego (clasament maxim: 26 ATP / 14 iunie 2021 , 26 de ani) a jucat în a doua finală a sezonului – pe prima o câştiga la ATP 250 Cagliari – şi a 4-a a carierei, palmares 2-2, 1-1 pe iarbă, titlul fiind câştigat la ATP 250 Antalya 2019, atunci când turneul s-a disputat pe această suprafaţă.

Două vorbe şi despre capul de serie 1, Gaël Monfils, care a pierdut şi aici în primul meci – la australianul lucky loser, Max Purcell (un dublist, clasat la simplu pe locul 283, maxim: 204 ATP) – şi îşi continuă sezonul în aceeaşi notă dezastruoasă, palmares victorii-înfrângeri 2-8.
El ne asigură însă pe reţelele de socializare (alăturat fotografiei de mai jos), că “n-a murit încă” şi că “provocarea continuă”:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.