Conform cotidianului “Marca”, Novak Djokovic strânge semnături pentru ca Guido Pella şi Hugo Dellienretraşi ieri de către organizatori din turneul ATP Masters 1000 “Western & Southern Open”,  după ce fizioterapeutul lor a fost testat pozitiv – să fie reprimiţi.

Un deziderat complicat de realizat din punct de vedere tehnic, deoarece ambii s-au retras oficial din turneu, iar bolivianul ar fi trebuit să joace calificări, tabloul fiind tras la sorţi fără el.

 

 

*

Altfel, liderul ATP i-a acordat un interviu jurnalistului Cristopher Clarey de la “New York Times”, primul după evenimentele de la Adria Tour. 

Jurnalistul precizează încă de la început că stările de spirit ale lui Nole – care a sosit sâmbătă la New York, neînsoţit de familie – au fost amestecate în timpul interviului, el adoptând succesiv fie o atitudine spăşită, fie una sfidătoare.

  • despre condiţiile din bula de la New York

Cazat într-o reşedinţă particulară spaţioasă, în afara oraşului, Nole cântăreşte situaţia:

Cu toată vegetaţia şi serenitatea din jurul meu, mă simt binecuvântat. Nu vreau să par arogant, dar am văzut hotelul unde sunt cazaţi majoritatea jucătorilor şi e greu să locuieşti într-o cameră mică ale cărei geamuri nu se deschid. Cu toate acestea, sunt conştient de eforturile pe care le-a făcut USTA, pentru ca aceste două evenimente să se poată disputa

  • despre Adria Tour

Am încercat să realizăm ceva, cu cele mai bune intenţii. Da, anumiţi paşi puteau fi făcuţi diferit, dar voi fi blamat pe veci pentru că am făcut o greşeală? Dacă aşa trebuie să fie, accept, că n-am ce să fac altceva. Dacă este drept sau nu, să-mi spui tu, dar ştiu că intenţiile mele au fost bune şi corecte şi dacă aş avea oportunitatea să mai organizez încă o dată Adria Tour, aş face-o.
Sunt de acord că petrecerea din clubul de noapte putea fi diferită. A fost organizată de către sponsori. Ei au invitat jucătorii. Ne-am simţit bine. A fost un eveniment reuşit. Toată lumea a fost bucuroasă, veselă.

Am respectat regulile din prima zi, am făcut tot ce ni s -a cerut.

Sincer, nu cred că am făcut ceva rău. Îmi pare rău pentru cei care au fost infectaţi. Dar în niciun caz nu mă simt vinovat pentru cei care s-au infectat ulterior în Serbia, Croaţia, în regiune. Este ca o vânătoare de vrăjitoare, sincer. Cum poţi să dai vina pe un individ pentru totul?

  • despre pandemie şi despre starea lui de sănătate:

Cred că este o fază de transformare majoră pentru toţi locuitorii planetei şi poate că acesta reprezintă ultimul semnal de alarmă.

Am făcut o tomografie computerizată la piept şi totul este în regulă. Am fost testat de mai multe ori pentru coronavirus şi toate rezultatele au fost negative. De asemenea, am făcut analize de urină, de scaun, tot ce se poate face. Evident că şi în mod normal îmi iau aceste măsuri de precauţie, dar acum mai mult ca niciodată, pentru că nu ştim cu ce avem de-a face.

A fost pe punctul să nu vină şi a luat decizia cu mai puţin de o săptămână înainte de a se îmbarca, după ce jucătorii au primit garanţii de la guvernele europene că nu vor trebui să stea în carantină, atunci când vor reveni în Europa.

Sunt multe lucruri incerte şi rămân multe neclarităţi. Dar vreau să joc, nu mi-e frică de această situaţie riscantă şi desigur că voi respecta regulile şi voi fi precaut.

  • despre poziţia lui referitoare la vaccinare

Văd că media internaţională a scos puţin din context spusele mele, spunând că sunt adversarul ireductibil al vaccinării. 
Problema mea este atunci când cineva mă obligă să-mi introduc ceva în corp. Asta nu vreau. Pentru mine este inacceptabil. Dar nu sunt contra vaccinării, pentru că cine sunt eu ca să vorbesc depre vaccinare, când există oameni care activează în domeniul medicinii şi salvează vieţi peste tot în lume?
Sunt convins că există vaccinuri cu puţine reacţii adverse, care au ajutat oamenii şi au limitat răspândirea anumitor infecţii.
Dar cum să rezolvăm acum această problemă, când acest coronavirus suferă permanent mutaţii, după cum am înţeles.

El a adăugat că unul din motivele pentru care joacă este acela că vrea să atingă noi recorduri, cel al lui Roger Federer de 310 săptămâni pe primul loc fiind una din primele lui ţinte. Cu 282 de săptămâni la activ, Nole l-ar putea întrece în luna martie 2021.

De asemenea a precizat că numărul titlurilor de Grand Slam câştigate – 17, Federer, 20, Nadal, 19 – este unul din motivele pentru care este aici, dar nu cel principal.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.