Un alt jucător european renunţă la US Open. Fabio Fognini (11 ATP, după ce în iulie 2019 urcase pe locul 9) – cea mai bună performanţă la US Open: optimi de finală în 2015 – nu va participa la turneul de Mare Şlem american.

Fabio a fost supus unor intervenţii artroscopice la ambele glezne la sfârşitul lunii mai, dar s-a refăcut fără alte complicaţii.

Antrenorul lui, fostul jucător Corado Barazzutti (67 de ani, fost 7 ATP / 1978), a spus despre elevul lui, într-un interviu acordat site-ului Federaţiei Italiene:

Luni va relua antrenamentele, gradual, prudent, sub supravegherea fizioterapeutului, dar şi a medicului care l-a operat.

Cât despre participarea la US Open, Barazzutti este categoric:

Nu, nu se pune problema căci Fabio nu are timpul necesar pentru a fi pregătit, dar, dacă doriţi opinia mea, nici nu se va juca în America. Cred că între 13-15 iulie se va lua o decizie în acest sens. Cu graniţele închise, deplasarea cu chartere mi se pare o complicaţie absurdă.
Fabio se pregăteşte pentru sezonul pe zgură, Madrid – Roma – Roland Garros.

*

Julia Görges (38 WTA, clasament maxim: 9 ATP / august 2018, 31 de ani) se pregăteşte în Olanda cu Raemon Sluiter, fostul antrenor al lui Kiki Bertens (2015-2019), cu care a obţinut rezultate remarcabile:  9 din cele 10 titluri câştigate în carieră, culminând cu cele de la Premier Mandatory Madrid 2019, Premier 5 Cincinnati 2018, dar şi semifinale la Roland Garros 2016.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Este vorba de o perioadă de probă, pentru jucătoarea care din mai 2019 a lucrat cu compatriotul ei Sebastian Sachs, după 3 ani petrecuţi alături de Michael Geserer.
Sachs o scosese cât de cât pe Julia din pasa proastă în care intrase, după ce câştiga International Auckland la începutul sezonului 2019, ea reuşind începând cu luna iunie să se califice în două finale, la Premier Birmingham şi International Luxemburg şi în optimi la US Open.

*

O despărţire surprinzătoare, căci lucrurile păreau să meargă bine, a fost dată publicităţii ieri, cea dintre Donna Vekic (24 de ani, ) şi Torben Beltz, care colaborau de la începutul sezonului 2018, după ce neamţul se despărţise de Angelique Kerber. De atunci, Donna s-a calificat în 3 finale: Premier St. Petersburg 2019, International Washington 2018 şi Nottingham 2018, în sferturile US Open 2019, în optimile Wimbledon 2018 şi a urcat pe cel mai bun loc al carierei, 19 WTA / noiembrie 2019.

De data aceasta, antrenorul este cel care a luat decizia, el postând ieri pe reţelele sociale un comunicat în care scrie:

Din nefericire team Donna şi cu mine am avut viziuni diferite despre stabilirea programului de antrenament şi al turneelor de după reluare, aşa că vom merge pe drumuri separate.

Jucătoarea a răspuns poate ironic, poate glumind pentru a-l îndupleca:

Este pentru prima dată când aud aşa ceva.

Dar cum Beltz şi-a încheiat comunicatul cu tradiţionalele urări de succes şi precizând că este pregătit pentru o nouă aventură, lucrurile par clare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.