Lucrurile erau clare în legătură cu anularea turneului ATP Masters 1000 / WTA Premier Mandatory Madrid, ediţia 2020, organizatorii neavând cum să ia o decizie contrară recomandării organizaţiilor guvernamentale. Acum câteva minute a venit şi confirmarea oficială din partea “Mutua Madrid Open”.

În comunicat se vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile problemelor pe care pandemia continuă să le genereze.

Cum turneul de la Madrid era programat în săptămâna 13-20 septembrie, conform cotidianului “Marca”, se studiază amânarea cu o săptămână a turneului ATP 250 Kitzbühel din perioada 8-13 septembrie, care coincidea cu a doua săptămână a US Open.

Oricum ar fi, variantele speculate par însă mult prea complicate faţă de realitatea efectivă. Nu cred că în acest moment vreun jucător pune calculele legate de şansele la un turneu sau altul în funcţie de calendarul ales, înaintea siguranţei propriei persoane, răspunderea de a juca la un turneu sau la altul căzând în sarcina sa şi a echipei.
Cum în această perioadă nu se pune problema oboselii, ci dimpotrivă cea a cât mai multor partide jucate, ei vor alege acele turnee unde consideră că sunt cel mai bine protejaţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.