La evenimentul combinat “Miami Open presented by Itaú”, primul tur pe tabloul turneului WTA 1000 (fost Premier Mandatory) s-a încheiat, iar cel al turneului ATP Masters 1000 se va încheia astăzi (joi).

Câteva din momentele importante petrecute în primele două zile ar fi:

 • jucătorul taiwanez Yen-Hsun Lu (1020 ATP – clasament protejat: 71) a câştigat primul meci după foarte multă vreme.
  În vârstă de 37 de ani – clasament maxim: 33 ATP / noiembrie 2010 – el a jucat o finală ATP în 2010, iar între 2004 şi 2014 a strâns 7 victorii în faţa unor jucători din top 10 ATP, 4 dintre ele în faţa unora din top 5.
  Din cauza unei accidentări recurente la umăr el nu a jucat decât două partide în 2018 (în circuitul ATP Challenger), două în 2020 şi două anul acesta, pierzând de fiecare dată în primul tur.
  Obţinea ultima lui victorie pe un tablou principal din circuitul ATP – înainte de a veni aici – la ATP 500 Tokyo (octombrie) 2017, mai precis acum 3 ani, 5 luni şi 21 de zile.
  Ieri l-a învins pe Sam Querrey (63): 6-3, 6-4, iar în turul 2 (R64) îl va întâlni pe favoritul principal Daniil Medvedev (2 ATP) [1]
 • şi în turneul WTA s-a petrecut un caz similar: Ana Konjuh (338 WTA – clasament protejat: 255) [WC] a câştigat – 7-6(3), 7-5 cu Katerina Siniakova (70), după ce a revenit în primul set de la 0-3 şi în al doilea de la 2-5 – primul meci pe un tablou principal WTA de la International (250) Brisbane 2018 încoace.

Despre Ana vorbeam ultima dată înaintea partidei pe care o juca şi pe care avea s-o câştige în faţa Monicăi, săptămâna trecută, în calificările WTA 500 St. Petersburg.

 • Sara Sorribes Tormo (58 WTA) a fost autoarea unei spectaculoase reveniri în partida pe care a câştigat-o: 6-2, 2-6, 7-5 cu Bernarda Pera (68), după ce a fost condusă cu 1-5 în decisiv şi a salvat două mingi de meci, una la 3-5 (la retur) şi alta la 4-5.
  În turul 2 (R64) o va întâlni pe Jennifer Brady (14) [13].
  Jucătoarea din Spania câştiga acum două săptâmâni primul titlu al carierei la WTA 250 Guadalajara şi săptămâna trecută a ajuns în semifinale la WTA 250 Monterrey.
  În toamna trecută, la WTA Premier Ostrava, ea fusese victima unei răsturnări, autoarea fiind atunci Aryna Sabalenka.
 • evenimentul neplăcut al zilei a fost oferit de Vasek Pospisil (67 ATP), care a mutat lupta sindicală pe teren.
  Membrul fondator al PTPA – alături de Novak Djokovic – a venit la partida cu Mackenzie McDonald (120) [Q] după ce cu o zi în urmă participase la o şedinţă a jucătorilor  cu conducerea ATP.
  Nervii i-au cedat canadianului, care s-a exprimat vulgar la adresa preşedinteului ATP [videoclip, la sfârşitul articolului şi transcriere în tweetul următor]. În esenţă, el i-a explicat arbitrului Arnaud Gabas – care n-avea nici în clin, nici în mânecă de-a face cu problematica respectivă – că preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi a ţipat la el timp de o oră şi jumătate, în timpul şedinţei, pentru că vrea să solidarizeze jucătorii. Apoi l-a invitat pe arbitru să-l descalifice, pentru că atunci va fi bucuros să aibă un motiv ca să dea în judecată ATP.

  În aceeaşi ordine de idei, situaţia între cele două tabere – conducerea ATP şi jucători – pare a fi foarte încordată şi pe surse sunt anunţate acţiuni. Vom detalia, dacă va fi cazul.

Ulterior, Vasek şi-a cerut scuze pe reţelele de socializare.

 

 

Americanul a câştigat partida – evident, în aceste condiţii –  şi îl va întâlni în turul 2 (R64) pe compatriotul său, John Isner (28) [18], singurul fost campion de la Miami rămas în turneu, după retragerea lui Andy Murray.

Ordinea de joc – 25.03 – ATP / WTA Miami 2021

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.