Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei de astăzi
Videoclip cu interviul de pe teren al învingătoarei, la sfârşitul ştirii

Danielle Collins continuă să performeze la Australian Open 2019 şi astăzi – în optimile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului – a obţinut un rezultat excepţional:

Danielle Collins (SUA, 35 WTA) – Angelique Kerber (Germania, 2) [2] 6-0, 6-2

Partida a durat 56′.
În primul set – care a durat 21′ – doar două jocuri au avut nevoie de avantaje, iar două au fost câştigate de americancă la zero.
În setul 2, ocupanta locului 2 WTA a început cu un break, anihilat imediat de Collins, care s-a desprins definitiv de la 2-2.

Până la Australian Open 2019, Danielle Collins nu câştigase niciun meci pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem.
Rezultatul de astăzi este al doilea succes în faţa unei jucătoare din top 10 WTA, după cel reuşit la V. Williams (8), în sferturile de finală ale Premier Mandatory Miami 2018.

Un portret al Daniellei Rose Collins, după performanţele din Sunshine Double 2018

Traseul excepţional de până acum la turneul de Mare Şlem – tradus în 430 de puncte WTA – îi vor asigura americancei un nou clasament maxim al carierei: cel puţin locul 28 (maximul de până acum era locul actual).

Angelique Kerber – semifinalistă la ediţia trecută – pierde 540 de puncte WTA (780-240).  Ea făcea parte din septetul care avea şanse teoretice la locul 1 WTA, dar va ocupa după turneu în cel mai bun caz locul 5.

Danielle Collins o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida: Sloane Stephens (SUA, 5) [5] – Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 44), care se va disputa mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.