Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Simona Halep a trecut de primul tur al Australian Open 2019, învingând o adversară în faţa căreia pornea cu un deficit psihologic, în urma partidei din primul tur de la US Open 2018.
Şi temerile noastre păreau să se confirme, căci fără să joace neapărat rău sau să facă ceva greşit din punct de vedere tehnic, Simona i-a cedat estonei iniţiativa în primul set, permiţându-i acesteia s-o bombardeze cu loviturile-i cunoscute. Nu neapărat toate precise – a se vedea numărul mare de erori neforţate – dar cert este că în primul set Kanepi a pus pe tabelă şi punctele ei şi pe ale Simonei.
Singurele aspecte pozitive au fost – paradoxal – momentele de iritare ale jucătoarei noastre, care ne arătau că este acolo, motivată şi dornică să preia iniţiativa în joc şi pe tabelă.
Şi a reuşit asta începând cu jumătatea setului 2, când – eliberată de presiune – a aplicat tactica potrivită, aceea de a o plimba pe Kanepi, de a o obliga să lovească din mişcare, lucru care, evident că a incomodat-o vizibil pe aceasta.
Din acel moment, Simona s-a dus fără alte probleme deosebite spre victorie, iar rezisenţa jucătoarei din Estonia s-a diminuat din ce în ce mai mult.

În partida contând pentru turul 1 (R128) al Australian Open 2019:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Kaia Kanepi (Estonia, 71) 6-7(2), 6-4, 6-2 în 2h11′

Simona îşi apără primele 70 de puncte din cele 1300 pe care le-a acumulat pentru finala de la ediţia trecută, va fi recompensată deocamdată cu un premiu financiar în valoare de 105.000 AUD (65.865 €) şi o va întâlni în turul 2 pentru prima dată în carieră pe Sofia Kenin (SUA, 37 WTA, aflată pe cel mai bun loc al carierei / începând de săptămâna aceasta, 20 de ani), care astăzi a trecut de Veronika Kudermetova (Rusia, 111) [Q] 6-3, 3-6, 7-5 în 2h6′. Aceasta a fost a 6-a victorie consecutivă în circuit pentru Kenin, care săptămâna trecută câştiga titlul la International Hobart.

Credit Info: australianopen.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.